HomeLjepotaOdabir odgovarajuće nijanse pudera

Odabir odgovarajuće nijanse pudera

Kao i većina stvari u životu, postoje koraci za savladavanje savršenstva. Prije svladavanja bilo kakvih savršenih izvlačenja tuša za oči ili svjetlucavih usana, bitno je da razumijete važnost besprijekorne baze. Da bismo vam pomogli u razumijevanju nanošenja baze, objasnit ćemo vam kako primijeniti temelj za besprijekoran izgled.

Odaberite odgovarajuću nijansu

Isprobavate li puder na unutrašnjoj strani zapešća? To je najčešća pogreška koju radimo kod kupovine baznog pudera. Koža na ruci ili bilo kojem drugom dijelu tijela nikad nije iste nijanse kao na licu te je uglavnom tamnija. Razloga je mnogo – od češćeg pranja, korištenja pilinga, maski i četkica za čišćenje, do krema sa zaštitnim faktorom. Puder bi baš zbog toga uvijek trebalo isprobavati na licu, najbolje na liniji čeljusti. Dobra rasvjeta od izuzetne je važnosti kod biranja odgovarajuće nijanse. Puder obavezno birajte po dnevnom svjetlu kako ne biste završili s proizvodom koji je na licu previše siv ili narančast. Ne žurite, željenu nijansu nanesite na kožu lica i nakon 15 minuta kad se upije pogledajte na dnevnom svjetlu je li nijansa odgovarajuća. Naime, bazni puderi nakon nekoliko minuta oksidiraju u dodiru s toplinom kože pa je stoga preporučljivo pričekati nekoliko minuta da vidite kako će se ponašati na vašem licu. Odgovarajuću nijansu najlakše ćete odabrati ako eliminirate sve one koje ne odgovaraju podtonu vaše kože. To je pigment vidljiv ispod kože, a ovisno o njemu razlikujemo tri tipa podtona kože: hladni, topli ili neutralni. Najbrži način da sami odredite koji je vaš podton je da pogledate boju vena na unutrašnjoj strani ruke. Osobe s hladnijim podtonom imaju plavkasto-ljubičaste vene, a ako spadate u tu kategoriju izbjegavajte bazne pudere žućkastih i narančastih nijansi. Potražite one s roskastim podtonom koji će neutralizirati hladan plavkasti ton kože. Kod osoba s toplim podtonom kože vene su zelenkaste boje. Izbjegavate roskaste nijanse zbog kojih bi mogli djelovati sivo i umorno, a birajte zlaćane nijanse baznih pudera koji će se sjajno slagati s vašim pomalo maslinastim tenom. Ako niste ni u jednoj od ove dvije kategorije, onda imate neutralni ton koji je zapravo kombinacija hladnog i toplog. Birajte žućkaste nijanse pudera i one koje u sebi nose naziv ‘neutral’. Odlučite se koliki stupanj prekrivenosti želite. Ako želite prirodan look kroz koji će se nazirati pjegice, birajte laganije bazne pudere. Puderi sa srednjom moći prekrivanja bit će idealan izbor za „retuširani“ look za večernje izlaske, dok će puderi za maksimalnu pokrivenost uspješno prekriti sve nesavršenosti na koži.

Manje je više!

Lako je nadjačati bazu. Uostalom, koristimo ga kako bismo prekrili  nesavršenosti, ali jeste li znali da je manjom količinom nanošenja pudera učinak veći? Kada koristite previše pudera, ujednačavanje tena je teže. Kako biste osigurali da ne primjenjujete previše proizvoda, najprije ga nanesite gdje je to potrebno, a zatim se primijenite na druga područja lica.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE