HomeLifesyleOsvježavajuće boje interijera kojima se možemo radovati ovog ljeta!

Osvježavajuće boje interijera kojima se možemo radovati ovog ljeta!

Možda će Vašem domu trebati promjena namještaja ili uređenje prostora. Bez obzira na vrstu i veličinu promjene, najlakši način da osvjetlite prostor je korištenje osvježavajućih sezonskih boja.

Stiglo nam je lijepo vrijeme. Možda Vam je sada teško zamisliti, ali uskoro ćete se sunčati, njegovati svoj vrt i širom otvarati vrata i prozore svojih domova. Savršeno je vrijeme da počnete razmišljati o osvježavajućim promjenama u svom domu i unošenju novih dekoracija koje će se uklopiti u dolazeću sezonu.

Živi koralj

Ovog proljeća/ljeta „Živi koralj“ trebala bi biti na vašoj listi promjena. Možete biti kreativni i iskoristiti je na dekonstruisan način. U svoj dom unijet ćete svježe i optimistične boje, ali ovaj put „Živi koralj“ možete odvojiti u nijanse narandžaste i roze. Ako želite radnu prostoriju bez prozora pretvoriti u sobu za djevojčice, ove nijanse će Vam pomoći da unesete živahnost i energičnost.

Ovim bojama možete osvježiti svoj salon, kako bi Vama a i Vašim mušterijama bilo ugodno.

Prigušena ljubičasta

Ultravioletna nijansa još uvijek je u trendu i možete je iskoristiti u proljetnom/ljetnom preuređenju. Tamnija nijansa pastelne ljubičaste može unijeti pozitivnu energiju u sobu kojoj treba osvježenje. Ova nijansa smatra se predivnom nijansom za glavnu spavaću sobu, pa čak i dnevni boravak u kojem se često odmarate.

Maglovita plava

U svoj dom, ovo proljeće/ljeto, možete unijeti i nježnu plavu boju sa sivim i ljubičastim tonovima. Ova boja smatra se još jednom bojom koja svojim prigušenim nijansama može učiniti prostoriju upotpunjenom i udobnom. Da biste stvorili osjećaj energije ovu nijansu možete koristiti u cijelom domu ili na kuhinjskim zidovima, radnim sobama i salonima.

Boja meda

Ako prostor želite osvijetliti žutom bojom, ovaj put možete preskočiti uobičajenu klasičnu nijansu i odlučiti se za nježniju nijansu. Nijansa meda Vašim prostorima pruža osvježenje i daje Vam osjećaj kao da ste vani. Probajte iskoristiti nježnije tonove meda umjesto klasičnih oker nijansi, jer Vam one daju osjećaj prozračnosti i uz malo truda lako mogu osvježiti prostor. Ove blage nijanse daju osjećaj prirode i dobrostanja, i unose pozitivnu energiju.

Promjena boja u prostorijama vašeg doma ili radnog prostora može biti veliki izazov, pogotovo ako ste se navikli na iste boje i uzorke. Ako niste sigurni kako da sve isplanirate možete se obratiti savjetnicima i stručnjacima za uređenje prostora, jer Vam oni mogu dati ideju i pomoći kod planiranja preuređenja.

Za nedoumice tu je Duga Tehna tim za Vas.

Facebook: Duga Tehna

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE