HomeLjepotaOsvježite ten uz pravilno nanošenje rumenila

Osvježite ten uz pravilno nanošenje rumenila

Photo by: Loreal

Rumenilo je neizostavni dio kozmetičke torbice svake žene, ali mnoge od vas čine greške pri nanošenju što kvari cijeli efekt make-upa.

Rumenilo vam pomaže da postignete prirodan izgled, no pripazite isto tako da ne pretjerate sa nanošenjem, da ne bi izgledali kao klaun. Rumenilom naglasite oblik lica – možete naglasiti konture obraza, te istaknuti ili ublažiti jagodice.
Imajte na umu da se lice zarumeni kada vam se tijelo zagrije i zbog toga bi trebali štedljivo nanositi rumenilo.

Nanošenje rumenila

Za nanošenje rumenila koristite široku, mekanu četku. Ona koju dobijete u kompletu sa rumenilom nije prikladna za nanošenje rumenila. Prekruta je i premala da bi dobili prirodan izgled.

Prije nanošenja, široko se nasmijte pred ogledalom i zapamtite mjesto gdje vam obraz poprima okrugli oblik. Taj podignuti dio obraza je najbolje mjesto za nanošenje rumenila ako želite izgledati prirodno, jer ćete se zarumeniti upravo na tom dijelu lica.

Nakon što ste nanijeli puder, namočite četku u rumenilo u prahu, otresite višak i lagano nanesite od jagodice prema ušima sa kratkim vertikalnim pokretima gore dolje, formirajući trokut ili oblik kapi. Uvijek radite pokrete četkom u istom smjeru. Ako imate kremasto rumenilo, nanesite ga prstima.

Vrlo je bitno da se ne vidi prelaz, stoga ujednačite rumenilo sa jednim horizontalnim potezom, preko vertikalnih, te odstranite višak maramicom ili lagano prekrijte puderom u prahu. Ako se osjećate iscrpljeno, nanesite malo rumenila na čelo, uz rub kose, ili iznad obrvi, ovisno koji dio želite naglasiti, ali nemojte pretjerati sa rumenilom.

Dugo lice

Ako imate dugo lice nanesite svijetlo rumenilo na na rubove čela i jagodice vodoravnim potezima četkice, a na sredinu čela i na bradu nanesite prozračni sloj tamnijeg rumenila

Okruglo lice

Osjenčajte rubove obraza, odmah ispod jagodica pokretima od ruba prema sredini.

Četvrtasto lice

Nanesite uz viličnu kost tamno rumenilo, potezima prema licu, ali pritom izbjegavajte bradu. Na bradu nanesite kružnim pokretima svijetliju nijansu rumenila.

Koju nijansu i teksturu rumenila izabrati?

Ukoliko imate svijetli ten, koristite nijanse ružičastog rumenila.
Ako imate svjetli ten sa primjesama žućkaste, korisite rumenilo boje breskve, te nijanse narančaste boje.
Maslinastom tenu će najbolje pristajati smeđe nijanse rumenila.

Rumenilo u prahu bolje odgovara masnom i mješovitom tipu kože, dok je za suhu kožu odlično rumenilo u kremi.

 

novi.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE