HomeLjepotaPrirodni načini za izbjeljivanje zuba!

Prirodni načini za izbjeljivanje zuba!

Kako na prirodan način očuvati bjelinu zuba ili ih izbjeliti?

 

Bijeli zubi i holivudski osmijeh želja su mnogih, no nemaju svi dovoljno “dobre” gene ili dovoljno novaca popraviti ono što su geni poremetili. Osim toga što su skupi, tretmani laserskog izbjeljivanja i slični mogu i oštetiti caklinu te ojačati osjetljivost zuba, upozoravaju stručnjaci.

Zato je dr. Richard Marques, stomatolog iz Londona, za Daily Mail podijelio savjete kako zube održati bijelima prirodnim načinima i bez oštećenja, kako zuba, tako i novčanika.

 

SODA BIKARBONA

Soda bikarbona je prirodni izbjeljivač i sastojak je mnogih pasta za zube. Pokušajte pomiješati četvrtinu žličice sode bikarbone s vodom i tako oprati zube – neće ih oštetiti, a s vremenom i redovnom uporabom, primijetit ćete razliku.

JAGODE

Zahvaljujući jabučnoj kiselini, koja je prirodno sredstvo za čišćenje, ovo slatko voće može vam prirodnim putem izbijeliti zube. Stoga se nemojte suzdržavati od sezonskih jagoda.

TOPLA SLANA VODA

Sol, osim što prirodno izbjeljuje zube, antibakterijski djeluje na desni. Pomiješajte žličicu soli s čašom tople vode i koristite mješavinu kao vodicu za ispiranje usta.

BIJELA HRANA

Možda djeluje očito, no što svjetliju hranu jedete, to će vam zubi manje tamnjeti. Dr. Marques za očuvanje bijelih zuba preporučuje piletinu, rižu i ribu, a savjetuje da se izbjegava obojena hrana poput cikle, borovnice i mrkve, kao i ona naručena iz indijskih, kineskih i sličnih restorana, jer često sadrže kurkumu, koja također ostavlja tragove na zubima.

JABUKE

Jabuka se smatra jednom od najboljih namirnica za čišćenje zuba. Osim što ima takvu teksturu da pomaže u skidanju plaka, kao i jagode, sadrži jabučnu kiselinu koja će još pojačati proces.

VODA ILI MLIJEKO

Kalcij iz mlijeka pomaže ojačati caklinu zuba, kao i njihovu strukturu, dok je voda prirodni “čistač” koji također pomaže uklanjanju plaka.

SIR

Osim što također sadrži kalcij i tako jača zube, čišćenju pomaže i struktura sira, pogotovo tvrdih sireva.

KOKOSOVO ULJE ZA ISPIRANJE

Dr. Marques kaže da veliku žlicu kokosovog ulja treba držati u ustima koliko god je moguće, a idealno bi bilo 15 minuta. Tako ćete ukloniti bakterije i spriječiti nastanak plaka, kao i drugih “mrlja”, jer ćete ih zamastiti.

UGLJEN

Koliko god neobično zvučalo, ugljen dosta uspješno izbjeljuje zube. Osim toga, jača desni, uklanja toksine iz usta i apsorbira bakterije. I uza sve to, jeftin je.

 

” Veliku žlicu kokosovog ulja treba držati u ustima koliko god je moguće, a idealno bi bilo 15 minuta. Tako ćete ukloniti bakterije i spriječiti nastanak plaka, kao i drugih “mrlja”, jer ćete ih zamastiti”, kaže Dr. MarqueS.

 

 

ljepotaizdravlje.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE