HomeLifesyleProizvodi koje nikada ne bi trebalo stavljati na lice

Proizvodi koje nikada ne bi trebalo stavljati na lice

Postoje izvesni beauty saveti koji su potpuno pogrešni i koje nikako ne smete slediti.

Sprej za kosu

Možda ste čuli negde da će to pomoći da vam šminka duže traje, ali ovaj savet odmah zaboravite. Sprej za kosu sadrži alkohol koji će osušiti kožu, a ona će postati dehidrirana i izgledati starije. Da ne spominjemo crvene rupe po licu i bubuljice.

Dezodorans

Ako čuva vaš pazuh od znoja, ne znači da bi trebalo staviti na bilo koju oblast lica u nadi da će zadržati šminku.

Farba za kosu

Ako redovno bojite kosu i želite da vaše obrve budu iste boje kao i vlasi, zaboravite na farbu. Sastojci u farbi mogu biti previše iritirajući za kožu oko očiju, a može je čak izgoreti. Pronađite specijalne proizvode namenjene ovom bojenju.

Šampon

Nemojte misliti ako vam skida prljavštinu sa kose, da će pomoći i u čišćenju kože. Zapamtite da šamponi nisu dizajnirani da se nose sa delikatnim molekulima vašeg lica. Ako ste oprali lice šamponom, nemojte se čuditi što je ono suvo i čudno. Nabavite odgovarajući sapun kako bi vam lice bilo čisto i sjajno.

Serum za kosu

Samo zato što proizvod ima reč “serum” na etiketi ne znači da je to ista vrsta seruma kojom vaša koža može da se obradi. Preparate za kosu ostavite samo za vlasi, a nabavite posebne za negu kože. Ne zaboravite da mnogi od njih sadrže mirise koji iritiraju vašu kožu lica, a sigurno ne želite više štete nego koristi.

Lonsion za telo

Bilo bi lepo kad biste u jednom potezu namazali lice i telo ali to je za sada nemoguće. Losioni obično sadrže mirise koji mogu iritirati kožu lica. Ako ste stavili ove proizvode vi ćete zažaliti. Vašem licu treba nešto nežnije poput hidratantnih krema.

Kreme za stopala

Ako vam očajnički treba krema, a na raspolaganju vam je samo krema za stopala nemojte pomisliti da je približite, a još manje nanesete na lice. Ove kreme formulisane su da probiju debele žuljeve na nogama i često sadrže hemijske sastojke koje nikada ne bi želeli da koristite na licu.

Lak za nokte

Pokušavate da naslikate lice za maskenbal? Lakove ostavite samo za nokte, zaboravite na dekorisanje po licu. Lak isušuje kožu lica i ostavlja trajne posledice.

Sirćetna kiselina ili sirće

Da, možete da primenite ovo na licu kao toner, ali je bolje da u toneru sirće bude samo sastojak umesto što ćete obično sirće naneti na facu. Ako ga koristite na koži, ono može spaliti lice, a to je poslednje što želite. Ne maltretirajte svoju kožu, već idite do najbliže apoteke i kupite adekvatne proizvode.

Majonez

Ovaj sastojak je odličan za kosu jer je hidrira. Ali to nije dobra ideja za kožu, jer je suviše kiseo, što znači da nećete dozvoliti koži da diše i može da blokirati pore.

www.cosmopolitan.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE