HomeLjepotaS kojim make up proizvodima najviše griješimo?

S kojim make up proizvodima najviše griješimo?

Hiljade žena svakodnevno se šminkaju na isti način, jer je lako stvoriti dnevnu rutinu šminkanja. Ipak, vjerovatno postoji nekoliko grešaka koje radite, a da toga niste ni svjesne. Iako je ovo uredu, jednom naučena pogreška se obično ponavlja godinama. Nastavite čitati kako biste saznali u čemu griješite kada je šminkanje u pitanju.

  1. Odabirete pogrešnu nijansu bronzera

Ispravna nijansa bronzera za vaš podton je presudna, jer ukoliko koristite pogrešnu nijansu, rizikujete da vam lice i prsa izgledaju neskladno i kao da nosite pogrešnu nijansu podloge.

Ako je vaš podton žut ili maslinast, potražite bronzere sa zlatnim podtonom. Ukoliko je vaš podton roz ili boje breskve, odaberite bronzere sa terakota podtonom. To će vam osigurati prirodan, osunčan izgled, umjesto neprirodnog, gdje je nanošenje bronzera vidljivo.

  1. Vaša podloga je presvijetla ili pretamna

Kako biste izbjegli izgled maske, pomiješajte dvije nijanse – jednu nijansu podloge malo tamniju od vašeg prirodnog tena, a drugu malo svjetliju ili u boji vašeg tena. Svjetliju nijansu nanesite na sredinu lica, a tamniju na vanjski dio. Za kraj, stopite obe nijanse sa vratom kako biste dobili besprijekoran rezultat.

  1. Nanosite highlighter na pogrešna mjesta

Kada nanosite highlighter na lice ili oči, imajte na umu da to može uzrokovati da vaše pore izgledaju veće, a sitne bore dublje.  Zbog toga, prilikom nanošenja highlighera izbjegavajte nanošenje preko akni, preblizu oku, ili preblizu sredini lica. Kako biste izbjegli da vaši kapci dobiju neželjenu teksturu, izbjegavajte korištenje highlightera u pregibu oka. Umjesto toga, nanesite ga u unutrašnji kut oka, a na pregib nanesite mat sjenilo.

  1. Grudvice od maskare

Izbjegavajte nanošenje više slojeva dok se maskara na trepavicama ne osuši, jer to može stvoriti grudvice na vrhovima trepavica. Umjesto toga, pustite da se vaša maskara suši nekoliko sekundi između vašeg prvog i drugog sloja, jer to razdvaja trepavice, čime one izgledaju duže i voluminoznije. Također, možete upotrijebiti dvije maskare, jednu za volumen, a drugu za razdvajanje, jer se one obično razlikuju u obliku četkice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE