HomeInspirativne pričeSamra Dolić: Svaki tretman je podjednako bitan i zahtijeva dosta uloženog truda

Samra Dolić: Svaki tretman je podjednako bitan i zahtijeva dosta uloženog truda

Samra Dolić masaže radi od samog početka rada u salonu Le Visage koje su, kako ona navodi, najtraženije među ženskom populacijom. Završila je i edukaciju za maderoterapiju, ali se bavi još mnoštvom toga. Više pročitajte u nastavku. 

Zovem se Samra Dolić, imam 24 godine i dolazim iz Cazina. Završila sam Srednju medicinsku školu i tražeći posao u struci na mom putu se stvorio jedan mali putić koji me je vodio prema beauty industriji. Do tad nikad nisam zamišljala da bih mogla i znala da radim taj posao, međutim sad sve ide tako glatko kao da to radim cijeli život. Naravno, ništa prvi put nije lako. Treba mnogo truda, ali u vrlo kratkom roku sam savladala mnoge tretmane, a nadam se i buduće. Imana i ja smo dugogodišnji poznanici, a kad sam vidjela da otvara svoj salon i da joj je potrebna radnica odmah sam se javila da probam nešto novo i nisam se pokajala, posebno zbog toga što se naš tim ne sastoji od “šef i radnik” već se temelji na prijateljskim odnosima koji stvaraju ugodnu radnu atmosferu. 

Kad su u pitanju moji tretmani oni su raznovrsni, a to su Lash lift, koji sam do sad savladala da ga mogu zatvorenih očiju uraditi, i to je nas najpopularniji keratinski tretman kod ženske populacije koje žele uvijene trepavice, ali ipak se ne usude ili ne žele umjetne trepavice. Jedna zanimljiva činjenica kod Lash Lifta je ta da veličina trepavica opšte nije bitna pa i one najmanje uvijemo. Pored njega također radim klasični pedikir, medicinski pedikir, ruski suhi pedikir, laminaciju obrva, nadogradnju trepavica te depilacije.

Sad dolazimo do mojih najdražih tretmana, koji spajaju tu beauty industriju sa medicinom, a to su masaže i maderoterapije. Masaže radim od samog početka mog rada u salonu Le Visage, One su nam mnogo tražene kako kod ženske, a tako i kod muške populacije. Naravno, početak je bio malo klimav trebalo se naviknuti na fizički napor. Međutim, sad mi ne predstavljaju nikakav problem. 

Svojim radom sam stvorila vjerne klijente, ne samo u Cazinu već i dalje, koji se uvijek rado vraćaju. Najčešći problemi klijenata s kojim se susrećem su većinom napetost i bol mišića, koji su uzrokovani radom, nepravilnim podizanjem teških stvari, te nepravilnim sjedenjem na stolici. Zbog toga uvijek savjetujem klijente da pripaze kako sjede prilikom rada na računaru. Kad je u pitanju maderoterapija, njom se bavim već par mjeseci, imali smo mnogo upita za tu vrstu masaže pa sam se odlučila da završim i tu edukaciju jer čovjek uči dok je živ. 

Maderoterapiju sam brzo savladala jer već imam taj osjećaj koji sam stekla masiranjem. Ali pored toga svega bile su mi potrebne smjernice šta i kako trebam raditi, a to znanje mi je prenijela jedna divna žena iz Kaknja – Zemira Čobo, koja je vrhunska edukatorica ne samo za maderoterapije, već i mnoge druge tretmane. 

Što se tiče općenito mojih tretmana svaki je podjednako bitan, i mnogo je važno da se u svaki uloži dovoljno truda da klijent bude zadovoljan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE