HomeLjepotaSavjeti kako da uvijek imate lijepa i njegovana stopala!

Savjeti kako da uvijek imate lijepa i njegovana stopala!

Neka su vaša stopala uvijek uredna i lijepa. Da biste imali takva stopala, redovno ih trebate njegovati na slijedeći način!

Isturpijajte pete

Prvi korak je zaglađivanje svih tvrdih i suhih dijelova kože koji se mogu nakupiti tokom zimskih mjeseci korištenjem sredstva za uklanjanje tvrde kože prije kupke ili tuširanja. Ako to učinite prije, znači da možete osjetiti ono što treba ukloniti i nemojte turpijati previše jako – kada je koža mokra lako se zanesete! Isprobajte elektronsku turpiju za pedikir koja čini čudo na stopalima ili ručni piling za noge, poput kamena plavca. Ako dvaput mjesečno namjeravate mazati stopala kako biste spriječili nakupljanje tvrde kože, nećete morati paničariti sljedećeg ljeta. Vodite računa i o hidrataciji nakon toga.

Piling

Lagano masirajte piling za stopala po cijelim stopalima kako biste uklonili sve mrtve ćelije kože i zagladili neravne ivice – to također može pomoći da vaša stopala dobiju prekrasan sjaj. Koristite ga barem jednom sedmično kako biste uklonili suhu kožu i ljuskice, kao i priliku da nogama pružite lijepu opuštajuću masažu.

Skratite nokte

Uložite u oštre makazice za nokte kako bi nokti bili kratki i uredni. Prilikom rezanja velikog nokta na nozi napravite nekoliko malih rezova, a ne jedan veliki, kako ga ne biste prekratko odsijekli, što može rezultirati bolovima pri izrastanju nokta. Zatim, nježnom turpijom za nokte lagano omekšajte rubove i izravnajte neravne površine. Upotrijebite sredstvo za uklanjanje kožice da biste omekšali mrtvu kožu i nježno ga obrišite alatom za kutikulu ili peškirom. Ako imate neželjene dlačice na nogama, možete koristiti kremu za uklanjanje dlaka ili trake s voskom izrezane na male komadiće.

Hidrirajte se

Redovna upotreba hranjive kreme za noge uvelike će utjecati na izgled stopala, posebno ako je koristite tokom cijele godine. Ljeti vam se stopala jako brzo suše pa je najbolje koristiti specifičnu kremu za noge kako biste izbjegli ispucale pete. Ako vam stopala zaista trebaju da upiju vlagu, nakon nanošenja kreme pokušajte spavati u čarapama!

Krema za samotamnjenje

Ako se osjećate malo izloženo s otvorenim stopalima i osjećate da im treba malo sjaja, isprobajte sredstvo za samotamnjenje. Kada nanosite sredstvo, pripazite na piling na mjestima kao što su vrhovi prstiju, oko gležnja i pete. Obavezno dobro umasirajte, posebno između prstiju.

Odbrana je najbolji napad

Održavajte stopala svježima tokom cijele godine s ovim glavnim savjetima:

  • Pokušajte koristiti kremu za stopala svaki dan kako biste ih održali hidriranim
  • Ako se stopala čine hidriranim, ali pete su vam malo ispucale, isprobajte balzam za pete
  • Nanesite ulje za kutikule kad god se sjetite da budu mekane i dodajte dodatni sjaj noktu
  • Redovno koristite piling za stopala i sredstvo za uklanjanje tvrde kože kako biste izbjegli suhe, ispucale pete

 

Pokušajte ove savjete i vaša će stopala biti spremna za sandale i potpetice!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE