HomeLifesyleŠminkanje je tema o kojoj se satima može pričati, a opet nebi...

Šminkanje je tema o kojoj se satima može pričati, a opet nebi sve rekli

 

Poslijednjih nekoliko godina, tema o kojoj večina žena svakodnevno raspravlja bilo na jutarnjoj kafi, u kozmetičkim salonima kada se odluče posvetiti sebi ili ipak na bijeloj pješčanoj plaži uz koktelčiće je make up.

Petra Antičević, studentica pete godine Sveučilišnog studija Računovodstvo i financije. Dolazi kako kaže iz najljepšeg grada na svijetu, Splita. Šminkanjem se bavim od svoje 15. godine, dok aktivno šminka 4 godine.

 

 

Složit ćemo se svi, da je došlo vrijeme kada šminkanje više nije tabu tema, objašnjava make up artist Petra Antičević. Smatram da je šminkanje prije svega velika umjetnost, kontinuirani rad, stalno učenje i buđenje kreativnosti iz dana u dan. Ovaj posao se mora voljeti, morate prije svega imati talent, oko za detalje uz što naravno dolazi i mnogo želje, strasti, kreativnosti i sreće.

 

Šminkanje je umjetnost uz koju kao osoba sazrijevaš, razvijaš se i konstantno učiš.

Ovim poslom se bavim od kada znam za sebe, klišej, rekli bi, ali to je uistinu tako. U svijet ljepote ozbiljnije sam kročila poslije osnovne škole kada sam, vjerujem kao i svi mi koji su u ovoj branši, počela šminkati rodbinu, komšije i prijateljice. To je bilo vrijeme kada sam konstantno gledala tutoriale na youtube-u i doslovno zapisivala svaki korak u bilježnicu koja je bila namjenjena isključivo za to. Ne samo što sam zapisivala svaki korak u kreiranju određenog make up looka već sam i crtala gdje koju boju sjenila staviti. Sada kada se toga sjetim presmješno mi je, ali i strašno slatko.

Smatram da je šminkanje prije svega velika umjetnost, kontinuirani rad, stalno učenje i buđenje kreativnosti iz dana u dan. Ovaj posao se mora voljeti, morate prije svega imati talent, oko za detalje uz što naravno dolazi i mnogo želje, strasti, kreativnosti i sreće.

U radu sa ženama, primjetila sam da se sve više njih privrženije prirodnijem make upu koji će istaknuti ono najljepše na njima.

Upravo sam i ja veliki ljubitelj takvih lookova. Volim naglasiti lijepe crte lica žene, trudim se postići taj glowy look, postići da se njena unutarnja ljepota vidi izvana kroz makeup.

 

Stoga, za vas imam nekoliko savjeta 

Prije nego se osvrnem na make up, želim skrenuti pažnju na njegu lica i kože općenito. Skincare je najbitnija stavka svake rutine. Hidratacija kože i pravilna njega lica prvi je korak i ključna stavka prije svakog make upa.

Ako vaša koža nije u dobrom stanju, nedostaje joj hidratacije i njege, zapamtite, niti jedan puder niti korektor neće vam u tome pomoći.

Prijeđimo sada na make up.

Ove godine, a naročito ovog ljeta preovladava prirodni make up s naglaskom na svjež ten uz minimalno pudera, tek toliko da prekrije sitne nepravilnosti. Pobornik sam kremastih rumenila i bronzera s laganim sjajnim česticama za postizanje što prirodnijeg krajnjeg rezultata.

Highlighter, kao veliki must have poslijednje vrijeme mnogim ženama, neizostavni je dio rutine. Želim naglasiti kako je bitno s njim ne pretjerivati. Uz dobar highlighter dovoljno je kistom laganim pokretima proći preko jagodica, ispod luka obrva, preko nosa i lagano preko kupidovog luka iznad gornje usne.

Oči ćete najbolje istaknuti laganim brončanim i zlačanim tonovima, kao i roskastim i breskva nijansama koje naviše volim uz plave i zelene oči. Dodatkom lagano sjajnih pigmenata naglasit ćete svježinu i „probuditi“ oko.

Ovog, kao i svakog ljeta najviše volim breskva i koraljne nijanse na usnama. To su nijanse koje naglašavaju preplanuli ten, daju dozu zavodljivosti i elegancije, kao i crvena koja uvijek prolazi nebitno o kojem dobu godine se radi.

Želim se osvrnuti i na još na još jednu, naizgled neznačaju ali jako bitnu komponentu lica.

Obrve!

Obrve su okvir lica, komponenta koja, složit ćete se sa mnom, dosta utječe na to kakav izraz lica ćete tog dana imati. Jedan dan ih u žurbi docrtate malo više, pa tog dana izgledate začuđeno, dok ćete ih drugog dana docrtati više put dole pa ćete možda nekome djelovati ljuti, zbunjeni ili tužni.

Šalu na stranu, rijetko tko ima sreće da ima simetrične obrve, većini one nisu niti sestre, a ako se posreći možda budu rodice.

Inovativna tehnika korekcije obrva koja oduševljava žene diljem svijeta i koja je 2020. godine napravila boom u svijetu ljepote je definitivno Brow Lamination, Lift tehnika.

Brow Lamnination, Lift tretman iz vaših obrva izvlači najbolje.  Ovaj tretman omogućava potpuno prirodan izgled obrva koje vizulano postaju punije i urednije bez dodatnih iscrtavanja, tetovaža i sličnih tehnika, stvarajući simetriju.

Idealan u ljetnim mjesecima s minimalno make up-a.

Sada i vi možete imati pune i čupave obrve kao mnogi Instagram modeli.

Trenutni trend čupavih, gustih i debljih obrva ostavlja tanke obrve u dalekoj povijesti.

Umjetnost u obliku slikanja, šminkanja, fotografisanja i uređivanja je nešto što me ispunjuje. Za sve od navednog treba imati „žicu“, talent, veliku želju i volju, kreativnost, konstantni rad i unaprjeđivanje.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE