Šminkernica Ivane Benović izgleda bajkovito uz jedinstven namještaj kompanije „Radionica For You“

0

Šminkernica odiše otmjenošću i elegancijom i predstavlja savršen spoj modernog enterijera i profesionalne usluge. Jedan od simbola Šminkernice je slika Merlon Monro koja simbolizira ljepotu i seksipil. Posebno se ističu komadi namještaja koji su romantično dizajnirani i plijene posebnu pažnju svih klijentica salona.

Autor teksta: Ivana Benović, profesionalni make up artist i edukator

Koliko je bitan profesionalan i ljubazan pristup svakom klijentu reći će nam Benović, koja posebno ističe atmosferu svoje Šminkernice koju je u toku pandemije učinila bajkovitom uz kreativan i zanimljiv namještaj koji je posebno za nju dizajnirala i napravila Radionica For You. Kroz tekst smo saznali više o Šminkernici i dizajniranju iste.

 

BeautiFUL: Kako je nastala ideja Vašeg biznisa, te ideja otvaranja salona?

Benović: Oduvijek sam voljela da se šminkam i da vidim lijepo našminkanu ženu. Počela sam da pratim stranice o šminkanju na društvenoj mreži, a jedna od njih je bila i stranica poznate šminkerice iz Beograda. Iz dana u dan sam gledala radove koje je stavljala na svoju stranicu i bila sam oduševljena. Onda sam riješila da je pozovem i raspitam se o individualnom kursu profesionalnog šminkera. Dogovorile smo se sve i ja sam za par dana krenula na kurs. Ona je zaista bila posvećena samo meni i detaljno mi je usmeno i kroz praksu objašnjavala i pokazivala sve do posljednjeg detalja. Svaki put kad ne bi bilo nešto dobro, vraćala bi me da popravim sve dok ona ne bi bila potpuno zadovoljna. Atmosfera je bila toliko prijatna da sam se osjećala kao da sam kod kuće i da osoblje znam cijeli život. Pošto nisam mogla da pronađem posao u struci, opredijelila sam se za prekvalifikaciju i počela da pohađam kurseve za nadogradnju noktiju.

Kurs po kurs, ja sam sticala samopouzdanje, vještinu i uvjerenje da će nova profesija pomoći da materijalno obezbjedim sebe i svoju porodicu.

Po završetku kurseva, odlučila se da konačno otvorim svoj salon. No, nisam gajila iluziju da će klijentice trčati u moj salon čim ga otvorim. Uložila sam mnogo danonoćnog rada da bi stekla povjerenje klijenata, jer sam znala da ako se dogodi da jednom prekršim svoju riječ, ostade mrlja na mom imenu i imenu mog salona. Da bih postigla sve oko salona morala sam da budem dobro organizovana. Počela sam od jednih naizgled jednostavnih usluga nadogradnje noktiju i profesionalnog šminkanja.  Međutim kada sam se usavršila, uvela sam i druge usluge, te tako kompletirala svoju ponudu.

Šminkernica Ivane Benović je sve ono o čemu sam sanjala i na čemu sam dugo radila. Prostor dovoljno veliki, ali opet intiman. Mesto gdje možemo da stvaramo u opuštenoj atmosferi, udaljeni od svakodnevnih problema.

Posebno mi je drago što se oko Šminkernice vremenom okupio i tim sjajnih  profesionalaca i kozmetičara zahvaljujući čemu je sada moguće da iz dana u dan ostvarujemo svaku zamisao u cjelini. Svi na jednom mjestu, okupljeni kako bi svima koji uđu na vrata u vedroj i prijatnoj atmosferi pružili maksimalno profesionalnu uslugu i iskustvo koje će im ostati u zaista lijepom sjećanju.

 

BeautiFUL: Recite nam koje usluge nudite?

Benović: U elegantnom i luksuzno opremljenom enterijeru Šminkernice Ivane Benović, dočekat će vas obučen profesionalni tim sa dugogodišnjim iskustvom koji će vam otkriti jedan sasvim novi svijet vrhunske njege u skladu sa potrebama svake savremene dame. U skladu sa tim, Šminkernica Ivane Benović nudi sljedeće usluge: nadogradnja noktiju, profesionalno šminkanje, nadogradnja trepavica, pedikir,  maderoterapija, depilacija. Ono na šta sam najviše ponosna i što bih posebno istakla jeste da sam svoje iskustvo pretočila u Edukativni centar sa ciljem da praktično znanje pružim onima koji tek ulaze u oblast uljepšavanja i estetike ili žele svoje znanje i vještine da podignu na viši nivo. Edukacije koje pružamo su: škola šminkanja, nadogradnja noktiju, nadogradnja trepavica i maderoterapija.

BeautiFUL: Osvrnuli bismo se na komentare vaših klijenata, koji kažu da vašu ljubaznost i talenat jako cijene i da rado dolaze u vaš salon. Kako to komentarišete?

Benović: Inovativnost, kreativnost, ljubaznost i vrhunska usluga su glavni razlozi zašto je Šminkernica Ivane Benović već devet godina najpoznatiji kozmetički salon u Bijeljini.

Mislim da je od velike važnosti fokusirati se uvijek na visoke ciljeve i detaljno planirati svaki korak. Ako se dovoljno zalažete za svoj posao, spremni ste da radite i učite, vjerujem da sreća i uspjeh dođu kao nagrada.

Pored toga smatram da vaše osoblje treba da bude odraz vašeg salona. Neljubazno osoblje je najlakši način da odbijete klijente. Stoga, skrenite osoblju pažnju na to da uvijek treba da budu ljubazni, raspoloženi i spremni da odgovore na sva pitanja klijenata. Nastojite da se vaš klijent osjeća prijatno i dobrodošao i u tom slučaju uspjeh je zagarantovan.

 

BeautiFUL: Svaki salon posjeduje svoje detalje koji ga simboliziraju, sta bi vi izdvojili kao zanimljiv simbol vašeg salona?

Benović: Trudila sam se da moj salon odiše otmjenošću i elegancijom, te da predstavlja savršen spoj modernog enterijera i profesionalne usluge. Jedan od simbola koji je meni posebno drag jeste crno- bijela slika Merlin Monro. Kao što već znamo ona predstavlja simbol ljepote i seksipila.

Također bih posebno istakla komade namještaja Radionice For You koji su romantično dizajnirani i plijene toplinom koja mnogobrojnim klijentima dopušta osjećaj posebne atmosfere i opuštenosti.

BeautiFUL: Recite nam na sta se najčešće treba obratiti pažnja kada uređujete svoj salon ili bilo koji drugi kutak u kojem privodite više vremena?

Benović: Izgled vašeg salona je jedan od presudnih faktora od kojih zavisi kako će se vaši klijenti osjećati u njima. Bilo da se odlučite za moderni, retro ili klasični stil vašeg novog salona, važno je da ga sredite sa ukusom i da se u njemu osjećate kao kod kuće.

Kada planirate izgled, pokušajte da efikasno koristite svaki centimetar. Budite kreativni i iskoristite prostor u skladu sa tretmanima koje nudite, ostavljajući dovoljno prostora za ugodan rad. Izbjegavajte previše egzotike i previše kiča. Umjesto toga, iskoristite par pravih cvjetova u vazi na prozoru kako bi salon izgledao prirodno i ljupko.

 

BeautiFUL:  Smatrate li da pored talenta i ljubavi kutak u kojem radite treba biti dizajniran sa ljubavlju?

Benović: Smatram da ambijent i mjesto u kome radite treba biti dizajniran i opremljen sa mnogo pažnje ljubavi. Samo vi znate kakvu vibraciju želite da stvorite ili kako ona izgleda u vašem umu. To se vidi i to klijenti i osjete.

Salon ljepote je posebno mjesto, prije odlaska na koje se žene očekuju čarobnu transformaciju. Logično je da enterijer salona ljepote ne treba da razočara prekrasne dame, mora ispuniti njihova očekivanja, dati jedinstvenu atmosferu i zadovoljstvo.

 

BeautiFUL:  Koje zaslužan za dizajn vašeg salona?

Benović: Unikatnost je nešto što je mene posebno oduševilo kod Radionice For You. Namještaj koji oni rade jedinstven je. Niko drugi neće imati namještaj kao vi. S toga sam se odlučila da za dizajn mog salona bude zaslužna Radionica For You.

 

BeautiFUL: Da li ste vi dizajnirali svoj nameštaj  ili ste pustili da profesionalci iz Radionice For You to za vas osmisle i izrade?

Benović: Ne nisam, ja sam to prepustila ekipa iz Radionice For You. Jer oni imaju bogatstvo znanja koje će vam pomoći da oživite vaše ideje. Recite im svoju viziju (ako je imate) ili im recite za šta će se prostor koristiti i pustite ih da rade svoj posao. Zadovoljstvo i sigurnost biće obostrano.

 

BeautiFUL: Koliko zadovoljni uslugom kolega iz radionice For you?

Benović: Ono što bih posebno istakla jeste da sam prezadovoljna uslugom Radionice For You. Najviše me je oduševila ekipa koja tamo radi. Izašli su mi u susret i prilagodili standardni dizajn mom prostoru. Namještaj ne izgleda samo elegantno nego je i potpuno praktičan kako bi u njemu uživali klijenti i ja dugi niz godina.

 

BeautiFUL: Koliko ste čekali na izradu vašeg namještaja u da li preporučujete drugim klijentima da i sebi izaberu svoj namještaj po mjeri?

Benović: Nešto što bih posebno istakla jeste profesionalnost i poštovanje dogovorenog roka isporuke namještaja. U mom slučaju s obzirom da je namještaj rađen u prvom talasu virusa Covid19, kada smo bili ograničeni kretanjem, kada su granice bile zatvorene, kada su svi otkazivali narudžbe i kada je sve stalo, ekipu iz Radionice For You nije ništa sprijčilo da održi dogovor i isporuči namještaj u dogovorenom roku. Prave profesionalce ništa ne može iznenaditi pa stoga toplo preporučujem saradnju sa njima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here