HomeKosaUspješna priča o spajanju ljubavi i posla u gradu na Uni

Uspješna priča o spajanju ljubavi i posla u gradu na Uni

Zamislite mjesto gdje će se pratiti modni trendovi, kreirati modna scena – mjesto gdje će svima biti prijatno i zabavno uz dobru muziku i još bolju energiju

Uvod: Svako je krojač svoje sreće pa tako i mlada Una koja u augustu otvara svoj prvi salon koji će nuditi vegan proizvode! Mahira, Unina mama, njena najveća podrška je, je također priznata frizerka koja ne bi bila tu gdje jeste da nije sa toliko strasti prema poslu i požrtvovanosti stalno tražila novo znanje i usavršavanje, te neumorno putovala po svijetu tražeći slične sebi. Velika podrška i motivacija bili su proizvodi kojima već dugi niz godina konstantno radi. Smatra da je materijal isto toliko važan koliko tehnika i znanje. Njena odluka su proizvodi i brend Montibello. „Kombinacija egzotične Barcelone i prirodnih VEGAN proizvoda, koji zajedno pružaju mojim klijentima sve što im je potrebno da budu posebne, njegovane, da prate trendove i da ne budu spržene kose“, ističe Mahira. Kroz ovaj tekst pročitajte jednu lijepu priču majke i kćerke koje uz vegan proizvode prave čuda.

Mahirina karijera duga je 20 godina i sve što je pokreće stane u jednu rečenicu: “Bitno je da sam sretna dok radim to što radim.” Činjenica je da je život skup odluka koje smo donijeli (ili nismo) i da je, kako stara narodna kaže, svako kovač svoje sreće. Mahira ne bi bila tu gdje jeste da nije sa toliko strasti prema poslu i požrtvovanosti stalno tražila novo znanje i usavršavanje, te neumorno putovala po svijetu tražeći slične sebi. Suradnici u poslu su važni na tom profesionalnom putu u potrazi za srećom. Bitno je da “kliknemo”.

“Nakon 20 godina rada u struci, shvatila sam da ljudi žele da dobiju najbolje od svega za vrijeme provedeno u salonu. Kako živimo u gradu na rijeci Uni, tražili smo brend koji će biti ekološki osviješten, sa dovoljno razvijenim formulama da zadovolji želje i potrebe naših klijenata, te da pruži apsolutni wellnes osobama koje odvoje vrijeme za sebe i dođu u naš Studio”, priča nam Mahira.

“To smo našli u brendu MONTIBELLO. Linije DE CODE ZIRO i DENUEE u potpunosti mogu da odgovore na zahtjeve nas frizera iz Barber & Hair Studija UNA i očekivanja naših klijenata.”

Upijajući inspiraciju – i sama je postala inspiracija. Ponajprije svojoj kćerki Uni koja ju je još kao djevojčica znatiželjno pratila velikim, plavim okicama i često trčkarala po salonu gdje je mama radila. Danas kaže kako je Una postala njena inspiracija.

“Odrastajući uz mamu koja je uvijek bila u samom vrhu frizerstva, bilo je neminovno da ću se zaljubiti u ovaj poziv”, priča nam Una. Nakon dvije godine intenzivnog učenja, prakse, rada, mnoštva prestižnih akademija i upijanja znanja od najboljih u svom poslu – Una se odlučila otvoriti svoj vlastiti studio.

Kako mama Mahira ima svoju malu oazu kreativnosti i mira, tako se i Una osjetila spremnom da raširi krila i krene hrabro maminim stopama, ali opet tako jedinstvenim i svojim putem.

“Zamislila sam mjesto gdje će se pratiti modni trendovi, kreirati modna scena u našem gradu – mjesto gdje će svima biti prijatno i zabavno uz dobru muziku i još bolju energiju”, priča nam Una I dodaje: “Želim svojim radom i ovim hrabrim korakom pokazati da mladi ljudi, ukoliko dobiju šansu i vjetar u leđa, mogu itekako da se afirmišu u svijetu kreativnosti i naprave brend koji se izdvaja kvalitetom i unikatnošću.”

08.augusta 2021. godine ostvaruje se prvi veliki Unin san: otvara se Barber Shop & Hair Studio Una Bihać.

Iz svega navedenog evidentno je da grad na Uni dobija jedinstveno mjesto koje obećava kvalitetu, fantastičnu energiju mladih i kreativnih ljudi, te kombinira vrhunske proizvode i stručnost. Poruka je jasna: Najbolji način da predvidite budućnost jeste da je sami kreirate. Radeći ono što volite postajete inspiracija i hrabrost da ostvarujete svoje snove postaje najprirodnija na svijetu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE