HomeLifestyleTrend muških frizura 2020

Trend muških frizura 2020

Ono neizostavno kada su u pitanju trendovi današnjice su definitivno „fade“ frizure koje su postale jako popularne u zadnjih par godina i neće tako brzo otići u prošlost.

 

 

Željko Lončar, barber iz Posušja.

Što se tiče posjećivanja frizerskih salona mogu slobodno reći da su muškarci postali ozbiljna konkurencija ženama – počeli su više brinuti o izgledu frizure i brade.

Kada sam tek krenuo šišati prije 10-ak godina, šišanje se svodilo na klasičnu frizuru, uglavnom jednom mjesečno, a danas imamo klijente koji dolaze dva puta mjesečno pa čak i jednom sedmično, ističe Željko Lončar.

Ono neizostavno kada su u pitanju trendovi današnjice su definitivno „fade“ frizure koje su postale jako popularne u zadnjih par godina i neće tako brzo otići u prošlost.

Fade šišanje zahtjeva jako preciznu i smirenu ruku, te treba dosta vremena da se usavrši da bi na kraju rezultat bio vrhunski.

U biti, to je izbrijavanje od nule pa sve do nekih većih brojeva, uz veliku preciznost tako da se nijedan prijelaz ne smije vidjeti.

Fade se radi i na bradi, tako da je postao još zanimljiviji i privlačniji nama frizerima za rad.

U malom mjestu kao što je moj grad, jako teško je bilo nagovoriti klijente na fade i općenito moderno šišanje, ali s vremenom je postala jako tražena frizura u mom salonu od strane mlađih klijenata, a ubrzo i starijih generacija.

Naravno, lijepo ošišana klasika je uvijek dobar izbor za muškarce koji ne vole velike promjene.

Isto tako, naglasio bih da se klasika digla na višu razinu, osobno je volim nazvati „moderna klasika“.

Radi se tako da ošišam klasičnu frizuru, ali na zadnjem djelu glave i na zulufima napravim lagani fade i to bude jako lijepo, kao što sam rekao za muškarce koji ne vole neke velike promjene.

Što se tiče gornjeg dijela kose najčešće se uz „fade“ kombinira „under cut“, što je dosta duža kosa i sa naglim prelazom između strana i gornjeg dijela kose, a može se nositi na jednu stranu ili sve prema nazad.

Meni osobno je trenutno najdraža „messy hair“, odnosno opuštenija varijanta, što znači da gornji dio bude nešto kraći i nosi se prema naprijed ili podignuto, ali bez nekog velikog namještanja, dakle jedna ležernija varijanta frizure.

To je jako dobar izbor frizure iz razloga što ne oduzima mnogo vremena niti su potrebna dodatna pomagala, jednostavno s rukom stilizirate uz matt pastu ili puder, što je po meni najbolji izbor.

Za one malo hrabrije tu je i hair tattoo, trend koji uzima sve više maha u zadnje vrijeme, pogotovo na mlađoj populaciji.

Uz vješte ruke mogu se izvesti gotovo svi zamišljeni oblici, a neki su i prava umjetnost.

Još su tu i brade koje u mome gradu nisu još potpuno zaživjele, ali nadam se da će biti isti slučaj kao i s fade frizurom.

STYLING

Usudio bih se reći da je prije dosta godina vrhunac muške frizure bio, doslovno, malo gela, eventualno laka za kosu.

Danas je sve to dignuto na dosta viši nivo, pogotovo od kako su zaživjele društvene mreže.

Uz različite stilove kao što su spiky look, messy hair i brojni drugi, razvilo se i tržište styling proizvoda za muškarce koji su dugo godina bili zapostavljeni na tom području, tako da danas imamo razne kreme, pomade, paste, pudere i veliki izbor za sami finish.

Većina profesionalnih proizvoda nije dostupna u običnim trgovinama tako da je najbolje posavjetovati se sa svojim frizerom, koji styling proizvod najbolje odgovara vašoj frizuri i tipu kose.

POSJEĆENOST SALONA

Što se tiče posjećivanja frizerskih salona mogu slobodno reći da su muškarci postali ozbiljna konkurencija ženama – počeli su više brinuti o izgledu frizure i brade.

Kada sam tek krenuo šišati prije 10-ak godina, šišanje se svodilo na klasičnu frizuru, uglavnom jednom mjesečno, a danas imamo klijente koji dolaze dva puta mjesečno pa čak i jednom sedmično.

Kako su muškarci postali sve zahtjevniji sto se tiče izgleda, to nam pruža mogućnost da uvedemo neke nove tretmane u svoje salone.

NJEGA KOSE

Svi znamo da nije dobro svaki dan prati kosu, a isto tako znamo to je jako teško napraviti lijepu frizuru bez prethodnog pranja kose, pa je neke čak i nemoguće napraviti.

Međutim, ako se odlučimo na svakodnevno pranje onda se trebamo pobrinuti da koristimo kvalitetne proizvode namjenjene našem tipu kose.

Još bih i dodao da trebamo pripaziti i kod samoga sušenja kose, naime nikako ne biste trebali fen pojačati na najveću temperaturu jer kosa tako izgubi sjaj i kvalitetu.

Fb: „Željko Lončar Barber shop“

Instagram: zeljko_loncar_barber_shop

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE