HomeLifesyleTrendi boje karmina 2020

Trendi boje karmina 2020

2020ta godina je sa sobom donijela nove trendove uključujući nijanse karmina, od pastelne roze pa skoro do crne. Mnoge slavne ličnosti ne mogu da se odvoje od ovih nijansi koje se ponovo vraćaju u modu.

Neke od nijansi će vam biti poznate, čak iako ih ni sami niste probali. U modu se ponovo vraća karmin boje kupine, a mnogo je popularan u francuskom i korejskom svijetu ljepote, koji su inače poznati po estetici.

Najveće iznenađenje će vam vjerovatno biti povratak sjajnih pink karmina koji će zamijeniti dosadašnji trend mat karmina, i koji će vjerovatno biti najpopularniji stil ove godine. Ovim karminom slavne ličnosti vole upotpuniti svoj glamurozni izgled za crveni tepih.

Ispod smo naveli četri nova trenda za 2020. godinu, a uz njih i neke nijanse ako još uvijek želite savršeni izgled crvene boje ili ako ipak želite dramatični izgled s tamnom nijansom.

Sjajni pink karmin

Ovaj trend je zvanični trend crvenog tepiha. Napokon možete iskoristiti rozi sjaj koji uvijek imate u svojoj torbici. Ovakvu nijansu možete vidjeti na glumicama poput Margot Robbie, Charlize Theron i Jennifer Lopez. Ako niste sigurni kako da ga uklopite u svoj izgled možete uvijek odabrati tradicionalni stil s manje sjaja, ili ga nanijeti preko nekog drugog karmina roze nijanse.

Dramatični crveni karmin

Ova boja je u trendu zbog svoje odvažnosti i pedantnosti, tačnije zato što je crvena. Ova klasična mat boja je stilom u potpunosti suprotna rozom sjaju i ponovo se pojavljuje na crvenom tepihu i u svijetu mode. Ovaj stil možete vidjeti na slavnim ličnostima poput Nathalie Emmanuel, Taylor Swift i Zendayi. Budite odvažni, udahnite duboko, pripremite maramice za skidanje šminke ukoliko pogriješite i pažljivo, ali podebljano, nanesite svoj omiljeni crveni karmin.

Prirodni izgled

Ovaj karmin i nijansa je mnogo blaža za razliku od ostalih trendova, izgleda i pomalo razmazano. Dijelom podsjeća na korejski trend prirodnih karmina, a cilj je da se dostigne što prirodniji izgled usana koje ne izgledaju nacrtano i savršeno, bez obzira na boju i nijansu. Ovakav stil možete vidjeti na glumicama Karen Gillan, Kelly Marie Tran i modelu Iris Law. Za svoj stil birajte nude karmin ili karmin boje kože i lagano ga nanesite, jer u ovom slučaju vrijedi izreka „manje je više“. Nakon nanošenja karmin lagano razmažite spužvicom, četkicom ili prstom ako želite što mekšu liniju.

Dramatične tamne nijanse

Tamni karmini bili su popularni krajem 90-ih. Ova skoro crna nijansa ponovo se vraća u modu 2020. godine i upotpunjava sve popularnije gotičke izglede. Tamne boje možete vidjeti na ličnostima poput Elle Balinske i Florence Pugh. Ovo je veoma odvažna boja, pa ukoliko niste sigurni jeste li spremni na finalni izgled, pokušajte prvo s blažim nijansama ljubičaste.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE