Trenutno je sve u znaku leopard printa

0
376

Mislim da su gumene čizme nešto što je stvarno potrebno za nadolazeći period. Osim toga, u ponudi su prisutni brojni kardigani širokih rukava, koji su bogati detaljima. Mislim da su to dva must have komada za jesen.

Ajla Alijanović je stomatolog, supruga, uskoro majka i oduvijek zaljubljenica u modu. Njen Blog Ma Petite je nastao početkom 2011. godine, ali  od 2015. postoji u formatu instagram objava.

”Od malena sam uživala u razgledanju maminog ormara i probavanju šarenih kompletića koji su tada bili u trendu. Inače moja majka je neko ko mi je bio podloga za kasnija nadograđivanja vlastitog stila”, počinje svoju priču Ajla.

Blog je osmišljen prvenstveno kao modni blog, međutim uvijek se mogla pronaći i poneka beauty objava, kao i lifestyle objava o mjestima na koja Ajla izlazi, o hrani u kojoj uživa i o projektima na kojima je angažovana. Kaže da je važno da žena posvećuje dovoljno pažnje sebi. Prema njenim riječima, to je od krucijalne važnosti, jer svako treba svojih pet minua. Navodi da je to važnije za duhovnu sreću i mir nego za njegovanje fizičkog izgleda.

”Najviše vremena provodim planirajući obroke koji su zdravi i ukusi, njegujući kožu kako bih bar malo spriječila pojavu neizbježnih strija. Veliki sam ljubitelj prirodnog izgleda i trudim se koristiti što više prirodnih preparata, te često bježim od trendi pakovanja i okrećem se više uljima kao što su maslinovo i kokosovo”, navodi Ajla. Trenutno najčešća relacija na kojoj se nalazi je Austrija-Bosna. Prošle godine se preselila u jedan od naljepših gradova u Europi, Beč.

”Još uvijek uživam istraživajući sve ljepote tog magičnog grada. Mislim da život obogaćuje upoznavanje novih kultura, ljudi, probavanje nove hrane i novih sportova”, ističe.

Kada su u pitanju trendovi za 2018. godinu Ajla kaže da je trenutno sve u znaku leopard printa. No, ona ipak za ovu godinu bira isključivo ono u čemu se ugodno osjeća, a trendove ipak ostavlja za narednu. Prema njenim riječima, visoka moda u BiH tek se razvija, iako je na sličnom nivou kao i u europskim metropolama. Dok je živjela u Sarajevu, Ajla je sarađivala sa brojnim brendovima kao što su Tom Tailor, Parfois, Office Shoes, Six, dm, United Nude, CocoPat…

Kada su u pitanju boje ističe da trenutno preovladavaju zemljani tonovi. Smeđa, oker žuta i bež su najveći hit. Kada je u pitanju jesen, koja nam uskoro i stiže, ona je najpoznatija po kiši. Ajla je za taj period pripremila gumene Hunter čizme.

”Mislim da su gumene čizme nešto što je stvarno potrebno za nadolazeći period. Osim toga, u ponudi su prisutni brojni kardigani širokih rukava, koji su bogati detaljima. Mislim da su to dva must have komada za jesen’, navodi.

U svakom poslu važno se isticati. Biti drugačiji je nešto s čim se jednostavno rodite ili ne rodite. Ajla posebno cijeni kada se neko izdvaja iz mase i kada je drugačiji.

”Bitno je biti prirodan i uživati u svom tijelu. Instagram je pun objava koje često znaju praviti komplekse, posebno mlađim djevojkama. To je sve nerealno i prilikom korištenja instagrama vrlo je važno biti svjestan toga”, naglašava.

Ističe da je posebno važno psihičko zdravlje žene. ”Sve mi zaljubljenice u modu trčimo za odjevnim komadima, novim beauty proizvodima i često smo skoncentrisane na fizički izgled, ali mislim da svi često zaboravljamo na onaj bitniji segment, a to je psihičko zdravlje. Mislim da je potrebno više pažnje posvetiti tom dijelu nas. Često su mobiteli i internet ti koji nas odvlače od trenutka u kojem se nalazimo i sve gledamo kroz kameru površno, a ono bitnije, trenutak, osoba sa kojom se nalazimo i zrak koji nam struji kožom nešto što zapostavljamo. Biti prisutan u trenutku je neophodan za uživanje u životu i bitno je da smo sve mi svjesne toga”, zaključuje mlada blogerica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here