Tri načina kako do lijepe plave kose ove zime

0
686

Smiješno je kako se želja za plavom kosom može javiti u najnepovoljnije vrijeme, kao za vrijeme globalne pandemije kada mnogi od nas sedmicama ne posjećujemo salone. Ipak, evo nas, sjedimo kod kuće i mentalno se pripremamo za dugu zimu koja pred nama, željni promjena na kosi koje bi nam podigle samopouzdanje. Ako tražite inspiraciju, nastavite s čitanjem ovog teksta. U nastavku vam donosimo tri trenda za plavu kosu ove sezone. Bez obzira želite li nešto ledeno, toplo ili nešto između, pronaći ćete trendi nijanse za zimu 2020/2021.

Krem Bronde

Ako ste prirodna brineta (čak i ako vam je kosa jako tamna), ovo je vaš način da postanete plavuša. Uz to, ova boja ne zahtijeva često i temeljito održavanje. Kolorist slavnih i ambasador Redkena Max Gourgues naziva je krem ​​plavom bojom, koja u osnovi kombinira hladne, kremaste plave nijanse sa smeđom nijansom korijena, uz najsvjetlije tonove koji uokviruju lice i  dodatne pramenove kako bi se vaša kosa dodatno izdvajala iz mase.

Zlatne nijanse boje meda

Od New Yorka do LA-a, vrhunski koloristi preporučuju da isprobate tople plave nijanse, poput boje jagode i zlatnih nijansi boje meda. Žene koje su bile plavuše u devedesetim mogu se uplašiti toplih tonova jer misle da oni biti preočiti. Ipak, postoji linija između medeno plave i narančaste boje, a medeno plava jako laska vašem licu kada se pravilno izvede laskava kada se pravilno izvede. Preporučuje se da zatražite balayage, umjesto pramenova izvedenih uz pomoć folije, i da na termin kod frizera donesete puno fotografija kako biste zaista dobili ono što želite.

Ledena platinasto plava
Ukoliko ste u potrazi za velikom promjenom boje kose koja će se slagati uz vašu novu frizuru, ledena platinasto plava je uvijek dobar izbor, pogotovo u zimskim mjesecima. Ovakva boja kose će vam dati zimski ugođaj, a može djelovati posebno upečatljivo pogotovo na ženama koje imaju tamnije obrve ili boju očiju.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here