Tri nevjerojatne antioksidativne prednosti zelenog čaja

0
331

Jeste li se ikada zapitali postoji li neki čarobni sastojak u prirodi koji zapravo može usporiti Vaš proces starenja? Vidite znakove starenja i brinete se? U pokušaju da se vratite na 20-godišnji oblikovani izgled, provjeravate sve na polici kako biste sakrili one fine linije i bore.

Dakle, šta se može učiniti? Zar se ne možemo boriti protiv starenja i zadržati mladenački izgled? Ne postoji li lijek za ovo? Pa, postoji jedan. I to je moćni zeleni čaj? Kako usporiti starenje pomoću zelenog čaja? Donosimo sve što trebate znati o zelenom čaju.

Zašto Japanci žive tako dugo?

Japanci su poznati po tome da imaju najdulji životni vijek na svijetu, te imaju najveći postotak od sedamdesetogodišnjaka. S obzirom na to, to je više od slučajnosti, kada znamo da Japan stoji prvi kada je u pitanju najveća potrošnja zelenog čaja.

Prema teoriji, starenje se događa kao posljedica hemijskih reakcija unutar stanica. Kao dio tih reakcija nastaju toksini, odnosno slobodni radikali. To je razlog zbog kojeg osoba doživljava dob. Ove radikalne molekule oštećuju zdrave stanice tako što im oštećuju kisik i smanjuju nivo kolagena – što igra vitalnu ulogu u održavanju elastičnosti i sjajne kože žive.

Što je veći broj tih štetnih slobodnih radikala, osoba izgleda starije. Ova stopa rasta također odlučuje i kada će osoba umrijeti. Broj slobodnih radikala također se podiže zbog drugih self-induced toksina kao što su UV zrake, loša prehrana, unos duhana, alkohola, droga i slično.

Prednosti zelenog čaja za starenje:

  1. Stanično starenje

Kineska studija pokazala je da su muškarci koji konzumiraju zeleni čaj imali starije stanice znatno sporije nego muškarci koji nisu. Istraživači smatraju da su antioksidansi u zelenom čaju razlog tom fenomenu.

  1. Zaštita koljena

Zeleni čaj sastoji se od snažnih flavonoida koji pridonose zdravim i mladenačkim koljenima. Oni također pomažu smanjiti uništavanje hrskavice i kolagena u artritisnim zglobovima. To pomaže u sprečavanju i reumatoidnog artritisa i osteoartritisa.

  1. Vaša koža

Zeleni čaj, izvrstan antioksidativni hidratant može očistiti Vašu kožu i učiniti je svježijom. Samo stavite pamučni tufer u preostali zeleni čaj u svojoj šoljici i nanesite ga na kožu.

Što se može učiniti za usporavanje procesa starenja?

Očigledno, zeleni čaj je vrlo poznat da ima najveću koncentraciju katehina i polifenola. Jednostavno rečeno, oni su samo antioksidansi koji pomažu u uništavanju slobodnih radikala kako bi zadržali živahan, mladalački izgled.

Zeleni čaj sadržava visok nivo oligomernih proanthocyanidins – OPCs – neki od najmoćnijih antioksidansi, i stoga je dokazano da usporava prerano starenje, ako se svakodnevno konzumira.

Dakle, kada postoji smanjenje broja radikala proces starenja se u konačnici usporava. Sada kada znate da je protiv starenja i antioksidansa odličan zeleni čaj, ne propustite taj gutljaj ovog zdravog napitka. Najbolja stvar oko zelenog čaja je da Vas čini nekoliko godina mlađima, a to pridonosi Vašem životnom vijeku.

beautiful.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here