HomeLifestylePratite trendove, 21. vijek je – Samra Menzilović

Pratite trendove, 21. vijek je – Samra Menzilović

Napuniti se hormonom sreće znači prebroditi i one ne baš lijepe dane kad se čini da se ništa ne može stići.

Piše: Samra Menzilović

Živimo u svijetu gdje nam je sve dostupno. Smatra se da je ljepota nauka, te shodno svime čemu raspolažemo ne smijemo sebi dopustiti da budemo neuke. Imati ubrzan život, porodicu i vrijeme za sebe je umjetnost, ali nije ni nemoguće. Redakcija časopis BeautiFUL uživa u pričama kao što je ova koju ćete moći pročitati u slijedećim redovima.

Zaista živimo u ubrzanom tempu, tek kad sve završim i bacim pogled na zapisane obaveze shvatim da sam ja jedna mnogo organizirana žena koja pa skoro uvijek stigne sve. Porodica, karijera, prijatelji pa i sama ja, a dan samo traje 24 sata. 

U svom tom ubrzanom tempu shvatila sam da moram i želim imati vrijeme za sebe za sve ono sto mene kao ženu na pragu četrdesetih godina ispunjava. Bavim se poslom koji ne prašta i najmanje propuste kad je ljepota i njega u pitanju, sa druge strane ja sam jedna sasvim obična žena koja svoj loš dan želi nekad samo preživjeti bas kao i sve žene.

Kada sam redala svoje prioritete i pravila raspored za “samo moje” vrijeme shvatila sam da prioritet mora biti tjelovježba, jer u zdravom tijelu je i zdrav duh. Želim se napunit hormonom sreće jer ću tako prebrodit i one ne baš lijepe dane kad mi se čini da ništa ne mogi stići. Tako da moja sedmica počinje u mom Impuls sportu i najinteligentnijem treningom na svijetu EMS trening. Vjerovali ili ne EMS trening nije tek još jedan običan trening to je trening baziran na struji. A znate šta je najbolje trening traje samo 20. minuta sada izgovori prestaju i počinje ozbiljno posvećivanje sebi.

Trening EMS-om, spaja sve prednosti konvencialnog treninga, sa inovativnom Elektro Mišićnom Stimulaciom. Istovremeno se aktiviraju agonisti i antagonisti, kao i teško dostupni mišići zaduženih za stabilizaciju tijela.

Ovakav trening čitave muskulature rezultira intenzivnom kontrakcijom mišića, koju je teško postići uobičajenim treningom. Samo 20 EMS minuta čistog rada mišića, bez naprezanja tetiva i zglobova, direktno utiče povećanim sagorijevanjem kalorija, gubitkom težine, poboljšanjem opšteg stanja, povećanjem izdržljivosti, snage i vitalnosti. Jaka Samra i zdrava Samra je upravo ono što treba ovoj zaposlenoj mami.

Uvijek osjećam veliku odgovornost kada u Direct na Instagramu dobijem upit za preporuku nekog beauty tretmana. I zaista se trudim da na svom profilu forsiram svoje životne navike. Povjerenje koje mnoge dame imaju je jedna od najbitnih stavki i zaista se trudim uvijek preporučit ono za šta sam sigurna da je provjereno i kvalitetno.

Kad su beauty tretmani u pitanju ono što uvijek naglasim je da ljepota dolazi iznutra i da prvo sve probleme moramo početi rješavat u dubinskoj fazi pa tek onda dolazimo do suštine. Ja sam neko ko ima izuzetno svjetlu kožu i samim tim više problema koji se vide. I da bi koža bila sjajna i zdrava uvijek preporučujem suplemente. Vitamini, minerali, zdrava ishrana i puno vode čine veliku razliku. Unosom kvalitetnih sastojaka mi već rješavamo 70% naših problema samim tim vanjsko održavanje je puno lakše. Druga jako bitna stavka je doktor u kojeg imate povjerenje, doktor koji zna vaše želje pa čak i strahove od neželjenih posljedica zaista je to jedan jako bitan faktor. Uvijek se prije svakog tretmana sama pitam šta ako nešto krene po zlu al vrlo brzo shvatim da sam u rukama osobe kojoj vjerujem i koja stoji iza svoga rada. Kada su ovi faktori sigurni onda i tretmani oni manje invazivno ili pak više imaju smisla.

Moji omiljeni beauty tretmani

Moj omiljeni beauty tretman je dermapen, shvatila sam da je to tretman sa kojim rješavam više problema i dobijam najbolje rezultate. Svi znamo da sa godinama opada i kolagen i da naše tijelo taj isti kolagen skoro pa čudom još prozvodi i da mu je potrebna dodatna stimulacija. Ovo tzv. ozlijeđivanje stimulira proizvodnju soptvenog kolagena i kozi vraća onaj izgubljeni sjaj. Dermapen bi preporučila i mlađim damama jer zaista je jedan od omiljenih tretmana svih generacija.

E sad na drugo mjesto bi stavila hemijski piling. To je jedini put da svoju kožu očistite i regenerišete. Hemijski pilinzi zaista se moraju izvodit u sterilnim uslovima i uz doktora koja zna šta radi jer ovdje govorimo o kiselinama koje se stavljaju na lice i ako to radite kod nekog ko nema iskustva posljedice mogu biti katastrofalne. Moje dame da samo radite ova dva tretmana ja vam garantujem da ćete imati jedru i zdravu kožu. Ja sam još ljubitelj Botoxa i ne bježim od ovog magičnog rješenja. Regija koju ja tretiram je čelo i moja doktorica to dozira bas koliko treba čak i moja mimika je tu jer moja doktorica Rijalda Brajlović Mujanović najbolje zna moje strahove i želje kad je ovaj beauty tretman u pitanju.

Nedavno sam imala priliku probat i Fitopiling, odnosno terapeutski biljni piling, za razliku od ostalih pilinga, dejstvo ima na sve slojeve epiderma. Fitopiling nema apsolutno nikakvih štetnih posljedica. Sastojci koji se koriste za fitopiling su prirodni i biološki aktivni preparati.

Fitopilingom se izaziva brzo perutanje površinskog sloja kože. Preparati za fitopiling aktivno i pozitivno utiču na metabolizam kože, pospješuju obnavljanje turgora (elastičnost i zategnutost kože).

Fitopiling, u odnosu na ostale vrste pilinga ima produženo dejstvo i u toku procesa fitopilinga ne dolazi do koagulacije bjelančevina. Efikasnost fitopilinga je velika, rezultati su vidljivi odmah, a cijeli proces ne izaziva traumiranje kože, niti bilo kakve naknadne komplikacije.

Fitopiling je po sastavu suha smjesa biljnih preparata, koja sadrži morske i slatkovodne alge, fitoplankton i ljekovito bilje (bokvica, hajdučka trava, kalendula…), obrađeno posebnom tehnologijom.

Pratite trendove, 21. vijek je

Kada se odlučim probati neki od inovativnih tretmana onda zaista odradim sve školski. Informiram se o tretmanu, procesu, zacjeljivanju, a ono sto mi je na zadnjem mjestu je cijena. Mene uvijek zanima koliko je siguran tretman, ostavlja li komplikacije jer znamo da je koza lica tanka i svaka prevelika trauma ostavlja posljedice. Opet se vraćam da je iskustvo vašeg doktora ono što je najvažnije. Ja imam dvije doktorice kojima vjerujem bezuslovno i sa kojima prolazim sve aspekte moje njege. Ja lično imam dnevnik koji vodim i samim tim bilježim sve promjene i svaki oporavak prolazim sa mojim doktoricama. Rijaldu sam već spomenula, a doktorica Elmedina Bašić Ešpek je druga doktorica u mom Beuty timu. Ljepota je nauka i sada kada živimo u 21 stoljeću i kada imamo sve potrebne informacije onda ne možemo sebi dopustit da budemo neuke. Vodite računa o sebi i svom zdravlju. Preventivni pregledi su pola zdravlja. Posjete stomatologu, ginekologu, pa i ljekara opšte prakse je na prvom mjestu. Ova pandemija je mene lično naučila da više brinem o sebi da ne čekam da mi se nešto desi da bi reagirala. Ljubav prema sebi rezultira ljubavlju prema vašim najbližim. Moja djeca trebaju zdravu majku, moj suprug zdravu suprugu i moji roditelji zdravu kćerku.

I za kraj moje dame balans je jako bitan, a da ne bi iskakale iz dobrog balansa preporučujem SPA, dobra masaža čini čuda, ugodna atmosfera i maserka koja zna sve vaše boljke. Jer taj silni stres se skuplja u najtanjim porama našeg tijela. Na kraju dana smo mi sve majke, supruge, karijeristice ma koja uloga da nas zapadne ono što mora biti konstanta je ljubav prema sebi. Volite sebe i samo tada moje dame će svi oko vas da vole vas.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE