HomeLifestyleVažne činjenice o opadanju kose koje sigurno niste znali

Važne činjenice o opadanju kose koje sigurno niste znali

Svi imamo ovaj problem, a najčešći uzrok gubitka kose je nasljednost!

Naravno, stres i nepravilna briga su također opasni, ali glavni faktor koji uzrokuje ovaj problem, naučnici nazivaju genetskom predispozicijom. Štaviše, može se prenijeti i od oca i od majke. Da biste smanjili rizik, pokušajte da jedete pravilno i pažljivo pratite stanje kose.

Što je kosa tamnija, to će biti vidljiviji gubitak

Važno je pojasniti: brzina gubitka kose i slabljenje folikula dlake kao takve ne zavisi od nijanse kose. Ali, činjenica je da plavuše imaju više kose na glavi nego crvenokose ili brinete. Prosečan broj koji je karakterističan za plavu kosu je 150 hiljada, za ljude sa tamnijom bojom kose je od 80 do 100 hiljada dlaka. Muškarci pate od gubitka kose dva puta češće od žena. Dostizanjem 50-godišnjeg perioda, mnogi ljudi doživljavaju hormonske ili metaboličke poremećaje, koji brzo utiču na aktivnost folikula kose. Ali, muškarci su jasni lideri u pitanjima intenzivnog gubitka kose. Za 50 žena koje pate od alopecije, ima 100 predstavnika jačeg pola.

Stroga dijeta može izazvati probleme sa kosom

Želja da se brzo oslobodite omraženih viška kilograma često guraju djevojke u teške mono dijete ili čak gladovanje. Manjak vitamina, stres i stalna glad su najgori neprijatelji zdrave kose, kože i noktiju. Da biste normalizovali rast kose, češće jedite crvenu ribu, žutu papriku, jaja, avokado i badem. Rezultati upotrebe medicinske kozmetike mogu se ocenjivati za najmanje šest meseci. Krug aktivnosti kose je 6 meseci, tako da je serum ili šampon koji rešava problem gubitka od prve aplikacije klasičan reklamni potez. Da bi se razumjelo da li proizvod pomaže u borbi protiv gubitka kose, potrebno je vreme.

www.cosmopolitan.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE