HomeLjepotaZanimljivi trikovi za savršeno nanošenje ajlajnera!

Zanimljivi trikovi za savršeno nanošenje ajlajnera!

Djevojke koje često koriste ajlajner, sigurno se nalaze u problemu kada treba da isti nanesu. Međutim, zahvaljujući mnoštvu trikova na koje gotovo svakodnevno nailazimo, nanošenje ajlajnera više ne predstavlja problem.

Ako koristite klasičnu olovku za oči umesto ajlajnera, njome ne možete postići isti efekat kao što to možete uraditi ajlajnerom. Zato, ako nemate ajlajner, iskoristite olovku za oči tako što ćete je najprije malo zagrijati, kako bi se njena tekstura opustila. Najbolje bi bilo da to uradite upaljačem, jer će olovka tako dobiti teksturu koja je najsličnija ajlajneru, ali je prije upotrebe obavezno isprobajte na svojoj ruci, kako biste vidjeli da li vam u potpunosti odgovara.

Kombinujte olovku za oči i ajlajner.

Ukoliko imate problem da iscrtate savršenu liniju duž ivice oka, najbolje bi bilo da šminkanje počnete tako što ćete najprije iskoristiti olovku za oči, a zatim je podebljati ajlajnerom, jer tako nećete morati da strepite da ne napravite grešku.

Bilo da koristite olovku za oči ili tečni ajlajner, sigurni smo da često imate problem da “izvučete” savršenu liniju duž ivice oka. Jedan od trikova koji vam mogu u tome pomoći podrazumijeva korištenje vizit ili neke druge kartice. Bilo da želite da postignete “mačiji pogled” ili želite da oči blago istaknete ajlajnerom, ovaj jednostavan trik vam može pomoći u tome da “izvučete” savršenu liniju duž ivice oka.

Jedan od najboljih trikova koje možete iskoristiti prilikom nanošenja ajlajnera jeste da koristite ajlajner u boji kože, kako biste ispravile sve greške koje ste napravile. Dovoljno je samo da preko ajlajnera tamne boje dodate malo ajlajnera u boji kože i rješićete problem.

Ako želite da se našminkate kao pravi profesionalac, ajlajner nikada ne stavljate s unutrašnje strane oka. Najpre odlučite kako želite da vaše oči izgledaju, a ako želite što prirodniji izgled, najbolje bi bilo da ajlajner najpre stavite na spoljašnji ugao oka, jer ćete tako postići upečatljiviji izgled.

Ukoliko želite da postignete upečatljiviji izgled vaših očiju, nemojte koristiti olovku, već sjenku za oči. Uradite to tako što ćete iskoristiti sjenku za oči koja je u istoj nijansi kao i vaš ajlajner, jer ćete njome najbolje postići smokey eyes efekat.

Ako želite da vašim očima dodate malo boje, to možete uraditi tako što ćete odabrati senku svjetlije nijanse onoj koje je vaš ajlajner, i naneti je tik iznad linije koju ste “izvukle” ajlajnerom. Vidjećete kako ćete istog trenutka postići željenu upečatljivost.

Sve one djevojke koje žele da postignu upečatljiviji i dugotrajniji izgled, to možete postići tako što ćete, bilo da koristite ajlajner ili olovku za oči, najprije iscrtati liniju duž ivice oka, a zatim joj tamnom sjenkom dodati još jedan sloj.

Ukoliko želite da postignete smokey eyes efekat ili, pak, nešto prirodniji izgled, najbolje bi bilo da vaš izgled upotpunite tako što ćete iznad klasičnog ajlajnera dodati malo belog ajlajnera, jer ćete tako uspostaviti savršen balans, a ujedno će vaše oči izgledati veće i upečatljivije.

Izvor vijesti: pressonline.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE