HomeLjepotaZašto je sumpor važan za zacjeljenje i piling naše kože?

Zašto je sumpor važan za zacjeljenje i piling naše kože?

Sumpor. Nalazi se a periodnom sistemu elemenata, ali je sastojak i mnogih proizvoda za njegu kože

U nastavku donosimo neke od razloga iz kojih je sumpor odličan sastojak u borbi protiv akni.
Sumpor ima pomalo neugodan miris, ali je učinkovit ukoliko se borite sa aknama. Ovaj hemijski element dugo je uživao popularnost kod onih koji se bave njegom kože zbog svoje sposobnosti da otvori pore i očisti bakterije. Ali da li je proizvod koji biste vi trebali dodati njezi vaše kože? To je, ipak, odluka koju treba da donese vaš dermatolog. No, prije nego ga posjetite, hajdemo se zajedno informisati o svojstvima ovog elementa.

Šta je sumpor i za šta se koristi?

Odlična stvar kod sumpora je ta što se, zahvaljujući svojim svojstvima, može koristiti na mnogo načina. „Sumpor je poznat po svojim anti-bakterijskim svojstvima“, kaže Marina Peredo, dermatologinja iz New York-a. „Kada se koristi kao dio skin -care rutine sumpor pomaže pri upijanju viška ulja koji doprinosi isušivanju akni i otvaranju pora. Svojstva koja ima, također, čine ga odličnim za piling, što znači da vam može pomoći u borbi protiv drugih kožnih oboljenja kao što su ekcemi i rosacea.

Zašto sumpor ima neugodan miris?

Prije nego dodamo još išta o sumporu, moramo načeti temu koja nije ugodna, a to je miris. Sumpor ima neugodan miris, stoga ako koristite neki proizvod koji u svom sastavu ima sumpor, treba da znate kako to ne znači da je isti pokvaren. „Većina proizvoda , ipak, koristi hemijske sastojke koji neutrališu neugodne mirise sumpora“, kaže Ramanadham, još jedna dermatologinja.

Zasada, svi dermatolozi sa kojima smo razgovarali, preporučuju sumpor u borbi protiv akni. Sada, kada znate neke prednosti korištenja proizvoda koji sadrže sumpor, na vama je da posjetite svog doktora kako biste se uvjerili da su proizvodi sa ovim elementom dobar odabir za vaš tip kože, a onda … kupovina!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE