Žena 21. vijeka – Smaragda Jaganjac krasi naslovnicu BeautiFUL-a

0
1725

Smaragda Jaganjac je permanent make up Expert i edukatorica koja se u Beauty industriji nalazi već, skoro dvije decenije

Piše: Smaragda Jaganjac

Biografija: Smaragda Jaganjac vlasnik je Beauty studija Bubamara, jednog od najvećih salona u Zenici i okolini, laser centra SKIN POINT u Sarajevu, te direktorica i osnivač kompanije Brill Cosmetix, koja uvozi i distribuira visokokvalitetne kozmetičke brendove za beauty centre. Posebnu ljubav, prije mnogo godina, razvila je prema Permanent Make up-u iz čega se rodila MbS Akademija kao i luksuzni brend MbS koji nudi PMU i Lash proizvode. Kroz MbS Akademiju je prošlo na stotine Smaragdinih učenika koji su danas vrhunski PMU stručnjaci.

U industriji ljepote je više od 17 godina, a iza sebe ima ogroman broj obuka, seminara, kurseva usavršavanja, a posljednjih godina često se pojavljuje kao gost ili žiri na velikim seminarima i beauty događajima. Ni jedan početak nije lagan, tako da sve što je postigla do danas može da zahvaliti isključivo sebi, svojoj upornosti, talentu, odricanju, zalaganju te konstantnom educiranju i usavršavanju u ovom poslu. Kroz razgovor sa Smaragdom saznali smo više o njoj, što vam donosimo u narednim redovima.

Moja velika strast, kojoj sam posvećena posljednjih deset godina, je Permanet Make Up i razvila sam posebnu ljubav prema svim PMU tehnikama. Najviše me usrećuje što svojim klijentima pružam estetsku ljepotu i gradim samopouzdanje, koje bi trebale imati sve žene.

Zadnjih par godina, pored tretmana, posvetila sam se PMU edukacijama. Velika je zainteresovanost ne samo u Bosni i Hercegovini već i u cijelom regionu. Kroz našu akademiju prošlo je mnogo zadovoljnih studentica iz Hrvatske, Srbije, te ostalih država regiona ali i cijele Evrope.

Također, uložila sam veliku ljubav i trud u stvaranje vlastitog brenda MbS na koji sam jako ponosna, a cilj je bio osmisliti kvalitetne proizvode koji će odgovarati svakom PMU expertu i svakom klijentu.

Prvo je nastao brend MbS PMU koji u svom asortimanu ima kompletan asortiman proizvoda za trajnu šminku, a ubrzo nakon toga brend se proširio pa u svojoj ponudi imamo i MbS Lash Lift i MbS Lash Extensions.

Napredna generacija PMU proizvoda

U posljednje dvije godine, koje psihički i ekonomski nisu bile lake za mnoge ljude a posebno poduzetnike, mogu se pohvaliti sa dvije ekskluzivne linije proizvoda PIXEL i MADE WITH LOVE 💗Smaragda Jaganjac. Ovi proizvodi su NEXT LEVEL to jest napredna generacija PMU proizvoda.

Suptilni i lagani, ali snažni i savršeno dizajnirani čak i za najzahtjevnije PMU artiste.

Za svoje klijente uvijek želim samo najbolje pa uvijek pratim, i u korak sam sa svim najnovijim svjetskim trendovima. Želim da u BiH dignem standard i poboljšam obrazovanost u svim Beauty sferama, te da svi građani imaju pristup najnovijim svjetskim tretmanima, trendovima i proizvodima.

Također bih željela spomenuti MbS Master Class koji organizujem svake godine u Sarajevu za sve PMU artiste iz BiH i regiona, a gdje svaki put imamo odličan program te svjetski poznate predavače i goste, učimo i upoznajemo se sa najnovijim tehnikama iz svijeta ljepote, prezentujemo nove proizvode, nudimo odlične popuste i pogodnosti sponzora a prije svega pravimo savršenu atmosferu i druženje.

Pozivam Vas da i ove godine budete dio, za nas, najvažnijeg događaja u godini.

  • Sarajevo, 27.-28. novembar, hotel Holiday.

U budućnosti želim proširiti svoj brend izvan granica Balkana, otvoriti MbS Academy centar u svim glavnim gradovima u regiji te kreirati što više kvalitetnih proizvoda za svoje studente i klijente.

Moćne žene današnjice pomiču sve granice te su u jednom momentu poslovne žene, majke, supruge, ali prije svega su svjesne sebe i svojih mogućnosti. U Beauty industriji pored instant uspjeha i popularnosti potrebno je i da trajete, a to ćete postići ukoliko ostanete dosljedni, orginalni te se konstantno obrazujete i gledate naprijed.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here