ŽENE SU ODLUČILE: Ermina Iljazović je dobitnica priznanja “Super žena 2018.”

0
408

Najuspješnijim Bosankama i Hercegovkama  u Narodnom pozorištu Tuzla dodijeljena su priznanja za uspjehe i postignuća u protekloj 2018. godini. Četvrti po redu Izbor za Super ženu okupio je preko 400 žena, ali i muškaraca koji su došli na ceremoniju koja slavi ženski uspjeh i snagu, da podrže dame.

Medijski žiri, zajedno s organizatorima Radio Kameleon i portal Ženski.ba na ceremoniji proglašenja uručili su priznanja proslavljenim sportistkinjama, naučnicama, doktoricama, profesoricama, umjetnicama…

Plaketu SUPER ŽENA 2018 dobile su: Ermina Iljazović, šefica patologije UKC Tuzla, Vahida Djedović, psihoterapeutkinja i književnica, te Dragica Tešić, arhitektica, direktorica urbanizma i prostornog uređenja TK. U društvu najuspješnijih našla se i Amra Šakušić, specijalizantica iz oblasti intenzivne medicine i anesteziologije, dobitnica prestižne nagrade Medis Award. Tuzlanke koje žive i rade u inostranstvu, a postižu nevjerovatne uspjehe u svojim branšama Alma Kulenović, Irema Sivčević, Sonja Shmitz, Matea Brandalik i Marica Gajić također su dobitnice priznanja.

Organizatori su prepoznali i nagradili i nesebičan rad i zalaganje Fahrudine Dine Kabil, Mirjane Remetić, Zehrine Karić, Vesne Jovanović, Amile Zonić, Jasne Alić, Jasmine Numanović Stjepanović i Emine Vejzović u poljima svog interesovanja.

Meliha Fakić, Sanja Stanišić, Alma Dizdarević, Jasna Kapetanović, Ajla Huremović, Nadina Mahmutbegović, Marizela Šabanović, Tanja Jurić Georgiev, Dragana Gagro Berberović i Ana Tomić su članice sjajnog tima uspješnih žena čiji trud je dobio priznanje za rezultate postignute u 2018. godini.

Posebno priznanje „Žena ženi“, koje zapravo dodjeljuju sve dobitnice priznanja SUPER ŽENA, onoj koju smatraju najuspješnijom među njima, ove godine dobila je Ermina Iljazović.

Izbor je organizovan u sklopu Drugog međunarodnog Festivala savremene žene 2019.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here