HomeLifesyleZnate li kada će vas depilacija voskom najmanje boljeti?

Znate li kada će vas depilacija voskom najmanje boljeti?

Photo by Andrea Piacquadio

 

Depilacija voskom posljednjih je godina postalo uobičajena praksa, uklanjaju se dlačice s cijelog tijela, od nogu do adusnice. Ako ste tek početnik na tom polju, nekoliko stvari biste trebali znati!

Zašto vosak?

To je odlična alternativa brijanju dlačica. Depliranje voskom namijenjeno je svim uzrastima, iako se preporučuje s tretmanima započeti u mlađoj dobi, kada su dlačice nježnije i manje bolne za uklanjanje.

Depilacija voskom posljednjih je godina postalo uobičajena praksa, uklanjaju se dlačice s cijelog tijela, od nogu do adusnice. Ako ste tek početnik na tom polju, nekoliko stvari biste trebali znati!

Vosak ili brijanje

Depilacija voskom je bolja jer uklanja dlačicu s korijenom. Kada brijete, odrežete samo vidljivi dio dlake, pa već nakon par sati možete vidjeti kako opet počinje rasti. Depliranje voskom zato je dugotrajnije i nakon nekog vremena dlačice se prorijede.

Pripreme za depilaciju

Ako brinete zbog boli, sat vremena prije tretmana popijte tabletu protiv bolova. Također, dan prije napravite piling te na dan depilacije nemojte nanositi losion ili kremu na tijelo. Ako radite depilaciju pazuha, nanesite dezodorans bez antiperspiranta jer će se dlačice lakše ukloniti.

Koliko često depilirati?

Ako ste se nedavno obrijali, pričekajte pet dana. Ovisno o tome koliko vam brzo rastu dlačice, trebali biste pričekati barem tri do četiri tjedna između dvije depilacije voskom.

Što očekivati?

Kozmetičarka će vam prvo očistiti i dezinficirati područje. Nakon toga će nanijeti vosak i uklanjati dlačice na manjim dijelovima. Dvije su vrste voska. Mekani se uklanja s papirnatim trakama, dok se tvrdi uklanja bez njih. Općenito, tvrdi služi za uklanjaje na bikini zoni, pazuhu ili licu. Mekani je za veća područja poput nogu ili podlaktice. Nakon depilacije, ukloni se sav višak voska i nanese krema.

Nakon depilacije

Iako bol prestaje čim je depiliranje gotovo, područje može ostati osjeljivo, zbog čega ne biste trebali koristiti pilinge 48 sati poslije i ne izlagati se direktnom suncu sljedeća 24 sata. Za crvenilo ili natečenost, nanesite umirujuće sredstvo poput aloe vere.

Održavanje

Kada se koža potpuno smiri, napravite piling kako biste uklonili mrtve stanice i spriječili urastanje dlačica. Ako se urasla dlačica ipak pojavi – nemojte je stiskati!

Bikini zona

Postoji posebna zabrinutost zbog depiliranja bikini zone, no ona se ne razlikuje puno od ostatka tijela. Bikini se odnosi na uklanjanje dlačica sa strane, dok je brazilski način uklanjanje dlačica s kompletnog intimnog područja.

Što se tiče bola, nekim je ženama bolnije uklanjanje dlačica s nogu nego s bikini zone. Dakle, stvar je vrlo individualna.

Ima li veze vrijeme dolaska na depilaciju?

Depilacija voskom više boli tjedan dana prije menstruacije, zato je bolje ići u tjednu nakon prestanka.

net.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE