HomeLifestyle#1 Savjeti za ugodan rad uz zaštitnu opremu

#1 Savjeti za ugodan rad uz zaštitnu opremu

Iako su saloni otvoreni, trenutno rade u malo drugačijim uslovima. Zbog pandemije se saloni i brijačnice susreću sa mnogo novih izazova, ali čini se da najviše iritira nošenje zaštitne opreme tokom rada. Iako bi moglo biti neugodno, nošenje salonske zaštitne opreme neophodno je ne samo da zaštitite svoje klijente od COVID-19, već i vaše osoblje. Dakle, ako se vaš tim bori da pravilno nosi svoju opremu zbog nelagode, pogledajte mogu li ovi savjeti pomoći.

Pronađite kvalitetan vizir

Trenutne smjernice za frizerske salone, kozmetičke salone i brijačnice su da osoblje koje radi manje od 2 metra od klijenata mora nositi vizir kako bi se smanjio rizik od širenja infekcije.  Jedan od najvećih problema s kojim su se mnogi ljudi susreli je zamagljen vizir – što može biti zaista problematično kada trebate tačno vidjeti šta radite! Da biste to spriječili, uložite u visokokvalitetni vizir otporan na maglu, koji ima podesivu traku za glavu sa jastučićem od pjene bez lateksa koji pomaže u smanjenju napetosti na glavi. Ako i dalje imate probleme sa zamagljivanjem, potražite sprej protiv zamagljivanja – posebno je koristan ako nosite i naočale.

Odlučite se za udobne maske

Maske za lice mogu izazvati niz problema i nelagodu za radnike. Pogledajte s kojim se problemima susreće vaš tim kada nosite masku za lice i provjerite postoji li neki drugi tip maski. Ako im je teško vidjeti preko maske, pokušajte pronaći maske s trakom od žice na vrhu kako biste je prilagodili konturama lica. Također je korisno pronaći što prozračniji tip maski.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE