HomeLifestyle#2 Savjeti za ugodan rad uz zaštitnu opremu

#2 Savjeti za ugodan rad uz zaštitnu opremu

Iako su saloni otvoreni, trenutno rade u malo drugačijim uslovima. Zbog pandemije se saloni i brijačnice susreću sa mnogo novih izazova, ali čini se da najviše iritira nošenje zaštitne opreme tokom rada. Iako bi moglo biti neugodno, nošenje salonske zaštitne opreme neophodno je ne samo da zaštitite svoje klijente od COVID-19, već i vaše osoblje. Dakle, ako se vaš tim bori da pravilno nosi svoju opremu zbog nelagode, pogledajte mogu li ovi savjeti pomoći.

Dajte timu više mogućnosti

Nažalost, zaštitna oprema nema univerzalne veličine! Iako jedan član tima možda neće imati problema s maskama koje ste kupili, neko drugi može otkriti da im ne pristaju tako dobro. Slušajte svoje osoblje i, ako je moguće, dajte im nekoliko različitih opcija.

Budite organizovani

Ništa vas neće frustrirati više nego činjenica što ćete morati tražiti potrepštine dok nosite vizir, masku i rukavice! Pokušajte osigurati da svako ima spremne potrepštine za sljedećeg klijenta kako bi mogli preći na posao.

Pravite redovne pauze

Većina frizera vjerovatno je navikla da mora žrtvovati pauze zbog klijenta, ali važnije je nego ikad prije pokušati iskoristiti to vrijeme za odmor. Čak i ako je to samo pet minuta, pobrinite se da svi imaju priliku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE