HomeLifestyle#3 Savjeti za ugodan rad

#3 Savjeti za ugodan rad

Iako su saloni otvoreni, trenutno rade u malo drugačijim uslovima. Zbog pandemije se saloni i brijačnice susreću sa mnogo novih izazova, ali čini se da najviše iritira nošenje zaštitne opreme tokom rada. Iako bi moglo biti neugodno, nošenje salonske zaštitne opreme neophodno je ne samo da zaštitite svoje klijente od COVID-19, već i vaše osoblje. Dakle, ako se vaš tim bori da pravilno nosi svoju opremu zbog nelagode, pogledajte mogu li ovi savjeti pomoći.

Održavajte nivo hidratacije

Lako je zaboraviti unositi vodu – kad ste zauzeti cijeli dan, vaša boca vode često ostaje zaboravljena! Također, s maskom i vizirom, hidriranje je još teže. Bez dovoljnog unosa vode možete početi imati glavobolje, lako se osjećati umorno, pa čak i početi osjećati vrtoglavicu.

Pokušajte ohrabriti sve u salonu da uzmu malo vode između termina. Zašto ne počastite svoj tim novim bocama vode s vremenskim oznakama kako biste motivisali sve radnike da se brinu o sebi?

Rashladite se

Kada nosite maske, rukavice i vizire, lako je početi osjećati vrućinu. Razmislite o tome šta nosite u salonu i savjetujte tim da se odluče za laganu, udobnu odjeću koja im neće prouzrokovati nelagodu.

Držite otvorene i prozore i vrata kad god možete – ne samo da to pomaže ventilaciji da smanji rizik od prenosa virusa, već može i vašem osoblju pomoći da osjete dašak svježeg zraka.

Njegujte se

Kada se vratite kući, pobrinite se da svi imaju vremena za opuštanje. Ako su vam ruke suhe od pranja ili nošenja rukavica, nabavite intenzivnu kremu za ruke ili masku za ruke. Možete uraditi i malu masažu ruku. Ovo vam može pomoći da oživite suhu kožu.

Nakon što cijeli dan nosite masku, odvojite vrijeme da se lice temeljito očisti kako bi se uklonile nakupine ulja ili prljavštine koje mogu začepiti pore i prouzrokovati akne.

Na kraju dana, budite sigurni da ste se i vi dobro naspavali. Posljednje što vam treba kada imate još jedan užurban dan je da se umorite, pa učinite sve što možete da raščistite misli, opustite se i rano legnete.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE