Kokosovo ulje za ljepotu kože i kose

0
463

Pružit ćemo vam minutu da se upustite u povratak na one lagodne dječje večeri provedene s bakom koja masira posudu eliksira u kosu. Dok ste možda uspjeli izbjeći njezina apokaliptična upozorenja o prehrani vaše kose s previše kemikalija do sada, nikada nije prekasno da se da obnovite svoju kosu na prirodan način.

Ulje dobiveno od kokosa napunjeno je prednostima, bilo da se radi o hrani ili kozmetici. Kada se konzumira u vašoj prehrani, kokos služi kao učinkovito sredstvo za gubitak težine – masne kiseline srednjeg lanca koje sadrže pomažu spaljivanje masnoće tijela u stanje ketoze, pri čemu tijelo koristi masnoću kao izvor energije. Također igra važnu ulogu u poboljšanju apsorpcije hranjivih tvari, posebno vitamina topivih u mastima, kalcija i magnezija. Pored nastojanja da obogati tijelo iznutra, kokosovo ulje također dolazi s nizom darova za vaše licu i kosu.

Kokosovo ulje za lice

Budući da je kokosovo ulje lagano u teksturi s linearnim lancem, samim tim lakše prodire u bilo koju površinsku kožu, glavu ili kosu. Također se smatra da je jedan od najbogatijih izvora alfa linoleičnih masnih kiselina, koji hidratizira svu površinu na koju se primjenjuje. Ove prednosti kombiniraju se kako bi to bio praktičan alat za lice. Kokosovo ulje djeluje i kao praktičan lijek za hidratizaciju ispucanih usana – minerali prisutni u ulju dodaju bitnu vlagu koja oslabljuje suhu kožu. Također možete umočiti tufere u kokosovo ulje i staviti ih na oči kako bi se odmarale.

Kokosovo ulje za kosu

Redovita masaža glave s ovim eliksirom promovira sjajni rast dlake, a također djeluje kao praktična krema, jednostavno se nanosi po glavi i možete ga ostaviti preko noći. Isperite ga sljedećeg jutra s blagim šamponom za sjaj kose.

Ulje kokosa za kožu

Da biste iskoristili svoje prednosti, nanesite ulje između dlanova i utrljajte prema preko vaše kože u čvrstim kružnim pokretima kako biste stimulirali cirkulaciju krvi u mišićima. U kombinaciji s medom djeluje kao terapeutski agens za umirujuće bore i tamne mrlje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here