HomeLjepotaBotox tretman za pomlađivanje – koliko košta?

Botox tretman za pomlađivanje – koliko košta?

Botox se koristi za pomlađivanje lica, daje se u injekcijama direktno u mišićno tkivo. Najčešće se koristi za bore na čelu, bore na licu, oko očiju te oko usta.

Botox je pročišćeni ekstrakt bakterije i djeluje tako da djelomično paralizira mišićno tkivo. Važno je da se doza dobro prilagodi. Muškarcima treba veća doza botoxa nego ženama. Potrebno je 24 do 72 sata nakon tretmana da prodjeluje.

Djelovanje prvog botox tretmana vidljivo je 3 do 6 mjeseci nakon tretmana. Dužina djelovanja ovisi o količini injektiranog botoxa i o kontrakcijama u mišiću osobe. Generalno, osoba koja se češće smije prije će apsorbirati botox i prije će trebati novu terapiju (što ne znači da se trebate prestati smijati :-))

Već slijedeći tretman će produžiti to djelovanje zbog doze botoxa koja je akumulirana još iz prvog tretmana. Sa svakim slijedećim tretmanom, djelovanje će se produžiti.

Cijena botox tretmana kreće se od 250 pa do 750 KM ovisno o tome radi li se tretman na čelu, gornjoj usni, na cijeloj gornjoj trećini lica ili na cijelom licu. Evo primjera cjenovnika jedne poliklinike:

  • bore na čelu– 300-600 KM,
  • bore između obrva– 300-600 KM,
  • bore na čelu i između obrva– 500-650 KM,
  • bore oko očiju– 325-380 KM,
  • pojačano znojenjepod pazuhom – 750 KM.

Većina ljudi koji se jedanput odluče za botox tretman dolaze redovito svakih nekoliko mjeseci po nove doze. Rijetki su oni koji su botox tretman isprobali samo jedanput, a ako takvi i postoje, moguće da su imali problema sa štetnim posljedicama ili su prestali prije nego se pojavio rizik za nastanak takvih posljedica.

Pročitajte više: Krenizdravo.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE