Lijepe i njegovane ruke zaslužuje svaka žena

0
739

Ukras lijepih ruku su njegovani nokti. Pogrešno je mišljenje da se njega noktiju sastoji samo od lakiranja. Nokti treba prvo da se pravilno manikiraju, a lakiranje dolazi na kraju.

Donosimo Vam par savjeta za njegu Vaših ruka i noktiju.

Temeljito čistite svoje ruke

Dobro je poznato kako je čistoća temelj zdravlja, a isto vrijedi i za vaše nokte. Pazite da odstranite svaki trag laka za nokte, i pritom preporučamo da koristite odstranjivač laka za nokte bez acetona. Zatim, važno je da vaše nokte i okolnu kožu temeljito očistite od prljavštine koja se na njima može nakupiti. Jedna odlična metoda je staviti malo običnog sapuna na četkicu za zube i njome nježno očetkati nokte. Ne samo da ćete time odstraniti prljavštinu, već ćete odstraniti i odumrle stanice kože.

Držite svoje nokte suhima

Vlaga iznimno pogoduje razvoju bakterija i gljivica, a dugotrajan kontakt s vodom može uzrokovati i tzv. cvjetanje noktiju. Zato dobro osušite svoje nokte nakon svakog pranja ruku ili suđa.

Prije lakiranja uvijek koristite bazni sloj

Bazni sloj ne samo da štiti vaše nokte od dodatnog oštećivanja, već i pomaže da boja laka koji ste odabrali izgleda zasićenija i neprozirna već nakon prvog sloja.

Hidratizirajte

Vaše lice mažete hidratantnim kremama. Vaši nokti ne zaslužuju ništa manje. Isprobajte mješavinu bademovog i avokadovog ulja koji će hidratizirati vaše nokte i kožu oko njih dok spavate. Potražite bilo koju hidratantnu kremu za ruke i nokte bogatu nutrijentima i vaši nokti će vam biti zahvalni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here