HomeLjepota3 sastojka za njegu kože koju možete ubaciti u rutinu njege kose! 

3 sastojka za njegu kože koju možete ubaciti u rutinu njege kose! 

Vaša kosa zaslužuje biti hidratizirana, bujna i zdrava.

Aktivni sastojci su zvijezde njege kože, dokazano poboljšavajući mnoga stanja. Shodno tome, nije ni čudno da su svoj put pronašli i do kose, tačnije – njege kose. Kad se ubace u šampon, omekšivač, leave-in maske i tretmane, i dr. određeni aktivni sastojci – poput hijaluronske kiseline – mogu učiniti mnogo poput hidratiziranja tjemena za jaču dlaku. 

Hijaluronska kiselina 

Ona privlači vodu i pomaže kod hidratiziranja. Ima mogućnost da zadrži do 1000 puta svoju težinu vode, a nalazi se u mnogim proizvodima za njegu kože. Kad se nanese na kosu, prednosti su vrlo slične. Omogućava hranjenje kutikule dlake vlažnošću, promovirajući glatke, mekane i zdrave dlake. S obzirom da vlažnost isparava, tražite formule s hijaluronskom kiselinom koja sadrži emolijente i sastoje poput lipida, ulja i putera. Oni će stvoriti zaštitnu barijeru i zadržati hidrataciju.

Kolagen peptidi 

Hidrolizirani kolagen peptidi imaju funkciju sličnu hijaluronskoj kiselini, te pomaže hidratiziranju kože, zbog čega se često nalaze u kremama za lice i serumima. Kod njege kose, imaju nekoliko ključnih funkcija. Ne samo da mogu hidrirati i kosu i tjeme, već kad se nanesu topikalno, mogu popuniti oštećena područja, pružajući trenutno ojačanje kose. Za najviše benefite, tražite kolagen peptide u leave-in tretmanima za kosu i serumima. 

Micelarna voda

Micelarna voda je, kod njege kože, poznata po mogućnosti da ukloni upornu šminku s očiju. Može nuditi detaljno ali nježno čišćenje i kosi. Micelarna voda se sastoji od micela suspendovanih u vodi, te sitne molekule privlače prljavštinu i masnoću, i mogu ih se riješiti bez isušivanja kože ili kose. Pokušajte naći šampon s micelarnom vodom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE