HomeKosa5 čestih grešaka koje činite dok koristite difuzer za kosu 

5 čestih grešaka koje činite dok koristite difuzer za kosu 

Osobe s kovrdžavom kosom – vi vjerovatno znate o čemu je riječ. Sigurno ste prošli seriju proizvoda i tehnika sušenja kose da biste dobili idealnu kosu koja izgleda zdravo.

Pored toga, kovrdže se suše mnogo brže od suhe kose, a tu je i frizz. Ako ste neko ko voli svoju prirodnu teksturu, vjerovatno ste koristili difuzer. Možda ga koristite svaki put kad sušite kosu.

Difuzer je plastični nastavak na fen koji čuva prirodno kovrdžavu kosu. Posebno je važan ako želite stilizirati svoju kosu, ali ako ga ne koristite pravilno, dobit ćete frizzy kosu i imati nedefinisanu teksturu. Evo nekih grešaka koje biste trebali izbjegavati. 

Vaša kosa nije dovoljno vlažna 

Možda ste čuli da trebate osušiti kosu oko 80% prije nego što koristite vruće uređaje, ali to ne vrijedi za difuzer. Najbolje je da kosa bude što mokrija prije nego što budete koristili difuzer da biste se riješili frizza, dakle kosa treba biti u potpunosti mokra. Ako je želite ipak malo osušiti, preporučuje se koristiti suhi peškir i pokupiti kosu u njega, ali budite nježni inače ćete izgubiti lokne. 

Ne nanosite dovoljno proizvoda

Nakon pranja, nanesite proizvod na kovrdže da biste dobili sjajnu i glatku teksturu. Pronađite proizvode koji pružaju vlažnost i kontrolu nad kosom. 

Temperatura je previsoka 

Jedan od najvećih uzročnika frizzy kose je to što ne koristite najmanju temperaturu. Važno je da budete strpljivi. Slaba jačina i manja temperatura može potrajati, ali će sigurno vrijediti. 

Previše pomičete difuzer 

Stalno pomicanje difuzera stvara frizz. Najbolje je da ga držite na mjestu i prebacujete kosu na dio koji želite osušiti. Nagnite glavu na stranu i nazad, ili prema dole i držite difuzer na jednom mjesto koliko je moguće blizu tjemena, bez da se opržite. Jedina iznimka tog pravila je za one koji imaju uže kovrdže. 

Dirate kosu 

Diranje kose pri procesu difuziranja će je učiniti frizzy. Najbolje je ne dirati dok ne bude u potpunosti suha, čak i tada je pokušajte ne dirati osim ako je tvrđa na dodir. Kad kosa bude u potpunosti suha, nježno je pokupite rukama od vrhova do tjemena, nježno stisnite i otvorite ruke. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE