5 koraka prilikom kupovine vjereničkog prstena

0
677

Prevelik, premal, pogrešna boja, ružai kamen – jer mnoge stvari mogu poći po zlu kupovinom zaručničkog prstena, sastavili smo pet jednostavnih savjeta za pronalaženje savršenog nakita za vašu dragu. Savjet svim ženama koje očekuju prijedlog za brak u bliskoj budućnosti: Samo podijelite članak s voljenom osobom i nadajte se savršenom zaručničkom prstenu.

Dragi muškarci, sa sljedećih pet savjeta, imate dobre šanse da pronađete savršen prsten za vašu buduću suprugu:

Kupujete vjerenički prsten: Izaberite pravu veličinu

Da biste saznali koju veličinu prstena nosi vaša voljena, najbolje bi bilo da neupadljivo koristite kutiju za nakit. Postoji li prsten koji vaša djevojka nosi što je češće moguće na lijevom prstu ruke? Onda ga odnesite u zlataru kako bi izmjerio veličinu. Alternativno, možete sami odrediti veličinu prstena pomoću mjerača prstena (postoji, na primjer, jeftino na Amazonu). Ako zaručnički prsten na kraju ipak ne odgovara, većina zlatara će ga promijeniti besplatno.

Kupujete zaručnički prsten: Pravi stil

Da li vaša djevojka voli vintage nakit? Da li je ona više tip koji voli puno nakita ili koristi suptilnu verziju? Da li voli zlatni ili srebrni nakit? I prilikom odabira pravog izgleda prsten pomaže pogledati u kutiju nakita voljenih djevojaka. Opšte je pravilo da su plavokosim stoje žutozlatni topi ili roskastozlatni tonovi nakita, dok su tamniji tipovi za hladnije materijale kao što su bijelo zlato ili platina. Još uvek niste sigurni? Molimo vas da pitate najbolju prijateljicu vaše buduće nevjeste! Ona zna koji nakit voli.

Kupujete zaručnički prsten: Savršen kamen

Izbor savršenog dragog kamenja za vjerenički prsten zavisi od legure metala i naravno od ličnog ukusa buduće mladenke. Klasik je prsten sa pasijansom – jedan kamen. Dijamant ili briljantan uklapa se u žuto zlato i srebro, bijelo zlato i legure platine i definitivno je najsigurniji izbor. Mislite li da vaša djevojka voli šareni nakit? Rubin, ružičasti turmalin i smaragd dobro pristaju uz prstenove od žutog zlata, a safiri se spajaju sa srebrnim, bijelim zlatom i prstenom od platinske legure. Budući da će vaša draga nositi zaručnički prsten u svakodnevnom životu – vjerovatno čak i nakon vjenčanja zajedno s vjenčanim prstenom – kamen treba imati razumno “praktičnu” veličinu.

Kupujete vjerenički prsten: Prava cijena

Naravno, za grešno skupi zaručnički prsten, čovjek može dati i pola mjesečne plate ili više – ali što je još važnije, tvoja mlada treba da osjeća da si se potrudio i razmišljao o onome što ona voli i želi. Potrošiti čitavo bogatsvo na zaručnički prsten, molim vas, nemojte!

Kupujete zaručnički prsten: Graviranje da ili ne?

Graviranje zaručnog prstena sa datumom zaruka i / ili inicijalima se preporučuje samo ako je jasno da prsten odgovara vašoj vjerenici. Pored toga, čovjek bi, naravno, trebao biti siguran da će dobiti odgovor “da” nakon velikog pitanja – u suprotnom, zaručnički prsten je personaliziran i stoga se ne može razmjeniti.

beautiful.ba

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here