HomeLifesyle5 razloga zašto je blefaroplastika baš za vas?

5 razloga zašto je blefaroplastika baš za vas?

Starenje ili neko drugo zdravstveno stanje može formirati višak kože na kapcima. Blefaroplastika ili korekcija kapaka je estetski hirurški zahvat kojim se uklanja višak kože ili masnog tkiva sa gornjih i donjih kapaka.

Dr. Bojan Kozomara, specijalista oftamologije u specijalnoj oftamološkoj bolnici „Svjetlost“.

 

 

Dr Bojan Kozomara, specijalista oftamologije u specijalnoj oftalmološkoj bolnici „Svjetlost“, zahvate blefaroplastike izvodi već dugi niz godina, za čitaoce časopisa BeautiFUL objašnjava 5 razloga zašto je blefaroplastika baš za vas.

 

Operacija je bezbolna

Blefaroplastika je potpuno bezbolna i sigurna kako za vid tako i za oko. Dr Kozomara ove zahvate izvodi još od 2004. godine, a na svom YouTube kanalu je rekao da se ne sjeća da je imao i jednu osobu koja je osjetila bilo kakvu vrstu bola. Također, možete da birate vrstu anestezije. Većina ljudi oko 95% se odluči za lokalnu anesteziju, dok se 4-5% osoba odluči za opštu anesteziju.

Proširenje vidnog polja

Višak kože može da utječe na vid, odnosno da suzi vidno polje posebno u spoljnjem dijelu oka i da onemogući obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Uklanjanjem viška kože širi se periferni vid.

 

Pomlađivanje lica

Opušteni kapci nam daju umoran, izmučen i stariji izgled. Ovaj operativni zahvat zasigurno daje novi izgled ne samo očima već i licu. Lice i oči dobijaju svjež i mladalački izgled.

Konci koji se sami otapaju

Tokom ovog hirurškog zahvata koriste se konci koji se sami otapaju. Dakle, pored toga što je operacija bezbolna, izbjeći ćete i neugodan osjećaj vađenja konaca. Oni će se sami otopiti 7 do 10 dana nakon operacije.

 

Operativni zahvat je dugotrajan

Moj lični savjet je da se ovom operativnom zahvatu ne podvrgavaju osobe mlađe životne dobi, upravo zbog toga što nam je svima cilj da se operativni zahvat uradi samo jednom u životu i da ima dugoročan efekat.

Preko 90% slučajeva operaciju kapaka radi samo jednom u životu, a ako je uradite u ranoj mladosti, možete očekivati da ćete je ponoviti barem još jednom.

Sve informacije o ovom, ali i drugim oftalmološkim zahvatima koji se u spec. oftalmološkoj bolnici „Svjetlost“ uspješno obavljaju već 12 godina, možete dobiti na besplatni kontakt telefon 0800 50 113.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE