HomeLjepotaHomemade: Kupka i hranjiva krema za pete

Homemade: Kupka i hranjiva krema za pete

Želite li da vam stopala i pete budu lijepe, meke i njegovane, bez ružnih ispucalih zadebljanja, probajte ovaj domaći način – od kupke do domaće hranjive kreme.

 

Kupka sa soda bikarbonom

U ovom slučaju u lavor ulijte četiri litre vruće vode i dodajte tri velike kašike soda bikarbone. Kada se soda rastopi, uronite stopala u kupku i ostanite tako 20-ak minuta. Na kraju ih istrljajte kamenom ili turpijom za pete i obilno namažite hranjivom kremom ili vazelinom i navucite čarape.

Kod jako ispucalih peta ovaj tretman treba raditi svaki dan i tako pet do sedam dana u komadu. Potom se napravi pauza od sedam dana i ponovi.

Jednom kada se pete vrate u normalu i ponovno postanu mekane, važno ih je takvima održavati i jednom sedmično im priuštiti ovakvu kupku i obilato mazanje kremom.

 

Domaći piling za stopala

Sastojci:

  • 50 g taloga od kafe
  • kašičica nekog ulja

Postupak:

Dobro promiješajte ta dva sastojka, nanesite ih na stopala i masirajte ih kružnim pokretima desetak minuta, posebno pete. Isperite toplom vodom pa nanesite hranjivu kremu. Ovakav piling radite jednom sedmično kako bi stopala bila i ostala lijepa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE