HomeLifestyle"50 Shades od blonde" by Sead Nunić

“50 Shades od blonde” by Sead Nunić

Kao ekspert za plave boje, Sead uvijek bira različite modele sa različitim željama, kako bi svi zajedno vidjeli što više raznih tehnika i receptura. Na kraju kao rezultat imamo prekrasne baby blonde, ash, rose, white blonde kose!

Inspiraciju i ljubav prema svome poslu koju Sead Nunić nesebično širi nas je oduševila. Kao jedan od poznatijih kolorista, uspio je da pridobije pažnju kako domaćih pa tako i stranih kolega stručnjaka. Seadov rad poznatiji pod “50 SHADES OF BLONDE” ostavlja bez teksta. U nastavku,za časopis BeautiFUL piše Sead Nunić.

 

Piše: Sead Nunić, fizer

 

 

 

Čast mi je što sam dio priče koju ćete objaviti i nadam se da ću uspjeti inspirirati kolege da još više zavole svoju (našu) frizersku struku. Moje ime je Sead Nunić, imam 39 godina a frizerstvom se bavim 18 godina. Moja priča počinje u Beogradu gdje sam učio od jednog od najcjenjenijih frizera u Srbiji, Bobana Filipovića – Bobo-a a nakon nekoliko godina naredalo se iskustvo po salonima u Beogradu i Novom Sadu, te sam kasnije otvorio i svoj salon.

 

Seadov početak

Završio sam Revlonovu akademiju u Parizu i nakon godina iskustva u frizerskoj struci sve više sam užitak pronalazio u koloristici i radu sa bojama. Boje su me oduvijek zanimale, još od škole i likovnog pa kasnije i u frizerstvu, kombinacije i miješanje boja od kojih bi onda nastala nova boja je nešto u čemu sam se nalazio. Primjerice, u školi smo učili da kada spojimo žutu i plavu, dobivamo zelenu. Tako je i u koloristici kose, gdje još dodatno moramo uzeti u obzir i pigment kose. To su osnove koje jedan frizer/kolorist mora razumjeti kako bi mogao doći do željene boje ili neutralizirati neželjeni pigment.

Rezultati edukacija

Kao mladi frizer često sam išao na edukacije i razne seminare, bio željan znanja, ali nisam uvijek dobio ono po što sam došao. Ponekad bi se osjećao prevarenim, imao sam veća očekivanja od nekih edukacija. Upravo zato, onog trena kada sam se odlučio baviti edukacijama i dijeliti svoje znanje sa drugima rekao sam sam sebi da ću uvijek davati sve od sebe kako bi kolegama prenio znanje po kojeg su došli i platili za to.

 

Privatne edukacije

Dugo sam razmišljao kako da pristupim kolegama na svojim edukacijama. Nije lako stati pred 50, 70,100 kolega iz iste struke, neki imaju i više radnog iskustva od mene, i zadobiti njihovo povjerenje, zadržati im pažnju i interes za ono o čemu govorim. Vjerujte, frizeri su posebna sorta ljudi, ja Vas uvjeravam! Ono što uvijek naglasim na svakoj svojoj edukaciji je da je frizerstvo jako kreativno i maštovito zanimanje. Ne postoji univerzalna formula kako bi došli do željenog rezultata i zato uvijek naglasim da su ono što čuju i vide na mojim seminarima tehnike koje sam razvio kroz godine rada, to je ono kako ja radim a oni tome mogu dodati ili oduzeti neke dijelove, vođeni vlastitom kreativnošću i maštom. Još je jedno bitno kako bismo na radionicama svi zajedno što više naučili u što ugodnijoj atmosferi a to je da dok traje radionica svi smo isti. Nitko nije pametniji niti sposobniji od onog drugog i svi smo došli sa istim ciljem a to je da naučimo nešto novo.

 

Ekspert za balayage tehnike i blonde nijanse

Ko prati moj rad zna da sam ekspert za balayage tehnike i blonde nijanse. Najviše sam zadobio povjerenje kolega sa “3 TEHNIKE BALAYAGE-A” i “50 SHADES OF BLONDE”- seminarima koji su se uvijek rasprodali u rekordnom vremenu i za koje se uvijek tražila karta više. Kada se točak zavrti a dobar glas vas prati, stvari se krenu razvijati same od sebe.

Sada već 3 godine radim ubrzanim tempom i bukiran sam mjesecima unaprijed. Dosta sam putovao i radio po Europi, a na Balkanu sam već neko vrijeme jako tražen, pogotovo sa zadnjim seminarom “50 SHADES OF BLONDE”.

 

Seminar “50 SHADES OF BLONDE” dobio visoke recenzije

Taj seminar sam osmislio jer sam kroz rad sa kolegama shvatio da ih najviše muči kako doći do idealne, prelijepe plave nijanse. Svaki frizer je na stotine puta čuo rečenice “želim plavu, da nije žuta, da nije siva”, “imam puno žutog pigmenta”, “želim biti bijela” itd. Ono što je različito kod klijentica koji nam dolaze u salone sa takvim i sličnim željama je da svaka od njih ima svoj univerzalni ton i pigment prirodne ili već prethodno bojane kose.

Kako sam se najviše isprofilirao kao ekspert za plave boje na tom seminaru učim kolege na koji način da dobiju točno onu blonde nijansu koju žele.

Za početak učimo kako pravilnim načinom i tehnikom isvijetliti kosu do potrebnog nivoa pazeći pri tome na strukturu i kvalitetu same kose a nakon toga i kako na pravi način neutralizirati nepoželjne reflekse koji su kod svijetlih nijansa uvijek žuti i narančasti, kako blendati tamniji korijen i svijetliju dužinu. Svakakvih situacija tu bude jer, uvijek gledamo da modeli budu različitih kosa i želja kako bismo svi zajedno vidjeli što više raznih tehnika i receptura. Na kraju kao rezultat imamo prekrasne baby blonde, ash, rose, white blonde kose! Danas kada na tržištu postoje toliki kvalitetni brendovi sve se može uz dovoljno znanja i pravilnu tehniku.

 

Spremnost na promjenu

Sada kada sam spomenuo “brandove” želim Vam reći još nešto što kažem svim frizerima koji dođu na moj seminar. Moj je stav da frizer uvijek mora biti iznad branda. Vi kao individua, Vaše znanje i iskustvo su imperativ, bez njih možete raditi sa “najboljim” brandom i svejedno nemati nikakve rezultate. Zato radite na sebi i svojim znanjima i vještinama i sami po sebi ćete biti brand a brand/ovi proizvoda s kojima radite jedna od karika Vašeg uspjeha.

S vremenom sam došao do svoje rečenice: “Nisi dobar kolorista ako dobiješ lijepu boju jer i ćorava koka zrno ubode!”

Dobar kolorista ili frizer si ako u datom trenutku imaš problem, npr. boja krene u neželjenom pravcu, a ti imaš rješenje da eliminiraš problem.

Također, “50 SHADES OF BLONDE” sam malo tematski proširio i u suradnji sa psiholozima Anom i Igorom Čerenšekom. Odlučio sam u seminar ubaciti i njihove savjete koji se tiču onih najčešćih problema unutar struke kada govorimo o gubitku motivacije, nedostatku samopouzdanja i spremnosti na promjenu.

 

Brendovi sa kojima radi

 

Vratit ću se još jednom na brend. U svojoj dosadašnjoj karijeri radio sam sa mnogim prestižnim brandovima a sada sam, kao što većina kolega zna, edukator za španjolski brend “Nirvel” za koji imam samo riječi hvale jer sam u njemu našao sve one proizvode koji jednom frizeru trebaju. Nirvel za Hrvatsku zastupa firma Prominent Hair sa kojom surađujem već nekoliko godina i mi smo jedna velika porodica, prijatelji. Oni su veliki profesionalci i puno znači kada imate dobar tim, na čelu sa direktorom Marinom Marićem kojemu moram zahvaliti na divnoj saradnji i povjerenju koje mi je ukazao.

Već neko vrijeme surađujem i sa Nirvel BiH i imali smo jako dobre i posjećene seminare u Mostaru i Širokom Brijegu.

Zahvalio bih se svima na velikoj podršci i povjerenju koje mi ukazuju dolazeći na seminare.

Veliko hvala i mojoj supruzi Ani Nunić koja je moja kolegica, supruga, majka, moj najvjerniji kritičar i podrška.

Hvala Vama, časopisu BeautiFUL, na prilici da se predstavim na Vašim stranicama a kolegama frizerima bih poručio da budu vrijedni, da rade na sebi, uče i unaprijeđuju se i uspjeh neće izostati. Imamo divnu struku koja nam svaki dan pruža mogućnost da stvaramo mala remek-djela!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE