Jednostavna vježba za cijelo tijelo koja topi kalorije i gradi mišiće, a možete je raditi bilo gdje

0

Vjerojatno ste nekad čuli za vježbu koja se zove marinci (na engleskom burpees).

Radi se o vježbi za cijelo tijelo u kojoj se izmjenjuju dvije ili tri različite vježbe – čučanj, sklek i skok. Kada prvi put napravite ovu vježbu možda ćete se zapitati čemu tolike pohvale, međutim, kada marinci postanu dio vaše rutine i vi ćete ih hvaliti, a vjerojatno i malo mrziti u isto vrijeme.

No, koristi koje donose marinci tolike su da će ostati dio vaše rutine. Ovo su neke od njih.

1. Marinci su uistinu vježba za cijelo tijelo tokom koje radi većina mišićnih skupina, a istrovremeno poboljšavaju vašu kondiciju, kao i vašu ravnotežu i koordinaciju.

Kada marinci postanu dio vaše rutine shvatit ćete da imaju povoljan utjecaj ne samo na vaše mišiće, nego i na snagu i pokretljivost u svakodnevnom životu.

2. Marinci su vježba koju je lako kombinirati s drugim vježbama. S obzirom da se radi o dinamičnoj i brzoj vježbi, mnogi treneri s marincima završavaju trening za dodatno sagorijevanje kalorija. Između ostalog, marince je bolje izvoditi na kraju nego na početku treninga jer izvođenjem na početku lako možete izgubiti snagu za izvođenje drugih vježbi.

3. Marinci su poznati kao vježba koja gradi mišiće, ali i sagorijeva masnoće. Naime, istraživanja su pokazla da vježbe visokog intenziteta, među kojima su i marinci, sagorijevaju i do 50 posto više masti u odnosu na uobičajene vježbe snage.

4. Za marince vam ne treba nikakva oprema, članstvo u teretani, poseban prostor… Možete ih raditi bilo gdje.

5. Kao i ostale aktivnosti, i marinci ubrzavaju metabolizam.

Postoji više načina za izvođenje marinaca, a u nastavku pročitajte upute za najjednostavniji način u kojem se izmjenjuju čučanj i skok.

1. Iz uspravnog položaja spustite se u položaj čučnja, s rukama na podu.

2. Iz te poze skočite nogama unatrag, u pozu za sklek, a onda se odmah u skoku vratite u poziciju čučnja.

3. Iz položaja čučnja skočite što je više moguće s rukama ispruženim prema stropu.

S vremenom, kada uđete u formu, u vježbu ubacite i sklekove.

 

zadovoljna.dnevnik.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here