HomeLjepota6 savjeta za rutinsku jutarnju njegu kože

6 savjeta za rutinsku jutarnju njegu kože

 

Svi znamo važnost noćne njege kože, ali jutarnja rutina je jednako važna. Noćna njega usmjerena je na rješavanje problema s kožom prije nego što započne regenerativni proces spavanja, ali dnevna njega je ustvari njena zaštita i očuvanje.

Ovdje smo naveli nekoliko osnovnih koraka jutarnje njege vaše kože.

Korak 1: Ulje za čišćenje 

Zagrijte dvije pumpice sredstva za čišćenje na bazi ulja na dlanu prije nego što umasirate u kožu i niz vrat, a zatim odvojite minutu da proizvod djeluje i stimulirate cirkulaciju. Isperite toplom vodom i ostavite kožu vlažnom.

Korak 2: Sredstvo za čišćenje na bazi vodeDok je vaše lice još uvijek vlažno od prvog koraka, nanesite sredstvo za čišćenje na bazi vode i ostavite ga da stoji kao maska ​​na koži nekoliko minuta ako imate vremena i isperite hladnom vodom. Pritisnite čistu krpu za umivanje na kožu da se osuši – ne trljajte.

Korak 3: TonerToner je jako bitan proizvod za njegu kože. Toner je prvi zaštitni proizvod koji nanosite – dobar toner uravnotežuje PH vaše kože, a namijenjen je hidrataciji. Potapkajte nekoliko kapi tonera po licu i pritisnite ga za izjednačavanje nanosa.

Korak 4: SerumPritisnite nekoliko pumpi u svježe toniranu kožu i pustite da se potpuno upije prije nego što krenete dalje.

Korak 5: OvlaživačPritisnite tanki sloj na kožu i omogućite potpuno upijanje.

Korak 6: Zaštita od suncaSvakodnevna zaštita od sunca važna je koliko i pijenje vode i plaćanje parkinga na vrijeme, pa nema opravdanja da to ne učinite.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE