Frizura bob uvijek je u trendu!

0

Svaka žena mora biti svjesna svoje kose, odnosno njenog stanja. Tek onda može pratiti trend.

 

 

Mahir Sinanović jedan je od najboljih bosanskohercegovačkih frizera. Ljubav prema ovome poslu rodila se davno. ”Odlazeći sa mamam kao dijete u frizerski salon potaklo me da budem ovo što jesam. Od tada je češalj postao moja igračka”, kaže Mahir. Recept za uspjeh je, prema njegovim riječima, ulaganje u sebe kroz razne edukacije i seminare. Bitno mu je da ostane ono što jeste, a to znači biti dostupan svima, a ne određenoj populaciji klijenata. Predstavljao je našu zemlju na seminaru i kongresu u turskoj Antaliji u gradu Sideu u organizaciji ”My Akademi” iz Antalije, na kojem je učestvovalo oko 70 frizera iz BiH, Turske, Izraela, Bejruta, Makedonije, Kosova, Njemačke, Švedske.

”Predstaviti sebe pred 300 kolega zaista je nešto neprocjenjivo”, ističe Mahir. Nakon Antalije nastavio je sa uspješnim projektima i seminarima. Kao predstavnik Bosne i Hercegovine učestvovao je i na Internacionalnom showu “Dikson & Milano” u Zagrebu. Učestvovao je na raznim takmičenjima u svijetu, a zadnje je bilo u Južnoj Koreji i tada je zauzeo šestu poziciju u svijetu. Mahir ističe da bi svaka žena trebala prije svega slijediti svoju unutrašnjost kako bi se nabolje osjećala, pa tek onda trend. ”Tržište svakodnevno izbacuje trendove. Za mene lično bob je uvijek u trendu”, kaže Mahir.

”Moj savjet je da svaka žena mora biti svjesna svoje kose, odnosno njenog stanja. Tek onda može pratiti trend. No, trend često zna napraviti više štete kosi nego što je to predviđeno. Na primjer, ombre u silver boji kosu zaista dovede u loše stanje”, dodaje.

Kada su promjene izgleda u pitanju, Mahir navodi da se one uvijek rade kada je klijent nezadovoljan drugim stvarima. ”Tada idu radikalne promjene što ja neodobravam. Promjena se može uraditi i drugačijim feniranjem”, kaže.

Jako je bitno voditi računa o kosi.  Uredno ošišana kosa uvijek je savršena kosa, tako da ovaj segment uvijek imajte na umu. Mahir ističe da se njega kose i održavanje isključivo radi u salonu, i to sa određenom njegom za tip i strukturu kose. S obzirom na to da imamo tipove od ravne do kovrdžave kose, moramo ih tako i tretirati. ”Najčešće greške su kućno blajhanje ili skidanje boje”. zaključuje Mahir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here