5 lijepih i funkcionalnih načina kako urediti kozmetički stolić

0

Kozmetički stolić u zadnje vrijeme poprima sve važniju ulogu u životu svake žene. Sve vi nastojite uživati u uljepšavanju, a da biste to uspjele, potrebno je da imate svoj savršeni kutak gdje je sve po vašim pravilima i ukusu. Postoji mnogo načina za uređenje kozmetičkog stolića, nakon čega će on imati istu svrhu, a da ne štedite na stilu. Saznajte na koje sve načine možete to izvesti.

 Uredite prostor teksturom. Možete dodati drveno ogledalo iznad elegantnog stola sa drvenim nogama i time pojačati dozu šarma vašeg stolića. Metalni držači za nakit, pojačavaju inače rustikalan osjećaj, dok nekoliko drški eukaliptusa, dodaju zelenu boju. Deka i jastuk od umjetnog krzna, naslonjeni preko klupe, upotpunjuju dojam, a u prostor unose još više teksture.

Uključite inspiraciju. Postavite policu za fotografije, umjetničke grafike, vaze ili čak knjige iznad vašeg stolića. Ukrasna polica djeluje i iznad najvećih ogledala.

Ne zaboravite na cvijeće. Najlakši način da transformirate vaš stolić je dodati buket cvijeća. Mala vaza puna svježeg cvijeća, poput ruža, daje prostoru osjećaj kompletnosti i savršenog stila.

Uredite svoj stolić u stilu zida iz galerije. Ako već imate zid sa fotografijama, koji zauzima znatan prostor u vašoj sobi, uskladite stolić i ogledalo sa okvirima koje već koristite. Ogledala se često koriste uz fotografije na zidovima galerije, tako da se ogledalo iznad vašeg stolića neće biti višak.

Neka bude višenamjenski. Nedostaje vam prostora, ali ne želite se odreći stolića za spremanje? Ako pravilno odaberete, vaš stolić može lahko postati multifunkcionalan. Jedan od najjednostavnijih načina da stolić učinite multifunkcionalnim, jeste da ga postavite pored kreveta, umjesto tradicionalnog noćnog ormarića. U tom slučaju, i dalje ćete imati svu udobnost noćnog ormarića, a i dalje ćete imati svoj dragocjeni šminkerski kutak.



        

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here