HomeLjepotaKako uskladiti nijansu olovke za usne sa ružom

Kako uskladiti nijansu olovke za usne sa ružom

 

 

Olovka za usne je važna stvar. To je tajna dugotrajnijeg ruža za usne, sprječavanja razlijevanja boje i tajna punijih usana. Dobrom olovkom za usne možete potpuno promijeniti oblik usana, dodati simetriju i redefinirati ih. Ali pitanje koje se uvijek postavlja je kako odabrati pravu nijansu olovke za usne a da se dobro uskladi sa bojom ruža?

Osnovni koraci

Ovo su tri glavna savjeta za odabir odgovarajuće nijanse olovke za usne.

 Odaberite tamniju nijansu za uokviren izgled 

Kada birate olovku za usne, ona ne mora biti potpuno iste nijanse kao vaš ruž. To stvarno ovisi o izgledu koji pokušavate postići. Za dramatičnije, definiranije i izazovne usne, možete izabrati za jednu do dvije nijanse tamniju od ruža, ali držati se iste porodice nijansi.

Uvijek se odlučite za istu porodicu boja.

Ovo je jedno od osnovnih pravila prilikom odabira koje se preporučuje. Na primjer, ako vaš ruž ima ljubičaste nijanse, odaberite olovku za usne koja također ima ljubičaste nijanse. Iako olovka i ruž ne trebaju biti identični, trebali bi biti u istoj porodici nijansi.

Pronađite svoju savršenu neutralnu nijansu. 

Ako vam je olovka za usne novost, ali imate hrpu različitih nijansi ruževa, pronađite svoju savršenu neutralnu nijansu olovke. To znači, pronaći olovku za usne koja je potpuno iste nijanse kao i vaše usne. Pogledajte svoje usne: imaju li crvenu, ružičastu, smeđu ili ljubičastu nijansu? Pronađite olovku za usne koja izgleda identično i koristite je kao podlogu za ostale ruževe, koji se previše ne razlikuju od vaše prirodne boje usana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE