Uspješne žene iz BiH, Kristina Šešlija i Azra Dedić podijelile svoje priče o ljepoti

0
465

Ljepota ima pitanja, Merz Spezial ima odgovore

Kristina Šešlija, šefica terenskog ureda jedne međunarodne organizacije u Bosni i Hercegovini i Azra Dedić, evropska prvakinja u ID judou, inspirativne su žene iz Bosne i Hercegovine koje iza sebe imaju zadivljujuće uspjehe i snažnu karizmu kojom plijene pažnju mnogih. Iako se naizgled čini da ove dvije dame pripadaju dvama različitim stilovima života, u video pričama koje je priredio  Medis International za brend Merz Spezial, otkrile su kako su im njihova zanimljiva životna iskustva donijela formule njihove ljepote i snage, koje su zapravo objema potpuno jedinstvene.

 

“Dok je osoba mlada, ta su putovanja usmjerena da tragaju za ljepotom, a onda svakim korakom naučimo da je ljepota u onome što uradimo sa svojim životom da budemo sretni, u onome u čemu pronađemo ljubav. Jer samo osoba koja je u ljubavi, blista, je li tako?” – kazala je Kristina Šešlija.

Kristinin život je iznimno dinamičan, veliki dio vremena se vozi u autu jer radi 400km od kuće, a njen naizgled neobičan porodični život krase suprug Branimir i dvije kćerke koje žive na dva kraja svijeta, igraju fudbal i studiraju. Osim izazovnog posla Kristina vozi motor, skija, uživa raditi sa mladima, kroz razne društveno korisne projekte i fudbal gdje je donedavno bila direktorica UEFA Lige prvaka za žene u BiH. Unatoč brojnim obavezama, porodičnim i privatnim, opterećenjima i odgovornostima, kroz ljubav koju je pronašla u poslu i hobijima osjeća se ispunjeno i tu leži njena tajna ljepote.

“Svoju ljepotu doživljavam upravo kroz sreću i taj osmijeh koji mi daju male i velike stvari od kojih sam satkala svoj život. Tu su i izazovi i odgovornosti koje nosi moj posao – radeći sa mladim ljudima, sa izbjeglicama, čine me da se osjećam dobro i snažno. Tu su svakako i proizvodi za njegu kojima sam vjerna i koji su osnova moje dnevne rutine, Merz Spezial Collagen Cream Mousse i Merz Spezial vitamini u vidu tableta koje uzimam svaki dan.

Važno mi je da nemam nikakve masne i opterećujuće proizvode na licu, a ovo je krema koja mi upravo daje sve što je potrebno od njege za moje lice bez viška masnoće. Divna je podloga za šminku koja je također dio moje svakodnevne rutine.  Kremu nanosim i uvečer nakon umivanja i detaljnijeg čišćenja lica, daje mi elastičnost i glatko lice, kao moj saveznik protiv bora.” – kazala je Šešlija.

 

Na isto pitanje o tome šta je čini lijepom, Azra Dedić je podijelila tajnu koja se krije u osjećaju zadovoljstva. Azra je do toga došla napornim radom i trudom, što su pokazali i njeni međunarodni sportski uspjesi.

“Zadovoljna sam. Shvatila sam da mi sve više osoba komplimentira od kako vjerovatno isijavam tim osjećajem zadovoljstva. Važno mi je da izgledam njegovano. S obzirom na to da treniram svakodnevno, od proizvoda koje biram za svoju kožu zahtjevam hidrataciju bez opterećujuće masnoće koja ostaje na koži. Pjenušava krema Merz Spezial Hyaluron Cream Mousse je sve što mi je potrebno za njegu kao sportistkinji. Ostavlja moje lice potpuno svilenkastim i nježnim i osnovna je stvar u mom neseseru.

I pored sporta svakodnevno idem na posao, volim da se našminkam, da održavam zdravom i njegovanom svoju crvenu kosu. Pijem Merz Spezial vitamine kao dodatke prehrani koji mi u tome pomažu.”  – kazala je Dedić.

 

Tajna ove dvije uspješne žene koju su putem pomenutih video priča podijelile sa drugima jeste da osjećaj ljepote koji je vidljiv i okolini i kojim sijamo nije u onome gdje ulažemo napor da budemo ono što nismo, već u tome da njegujemo i volimo ono što jesmo, te onda kada uradimo za sebe nešto dobro kao što je odabir svega šta radimo, pa i proizvoda za njegu koji igraju važnu ulogu u tom kontekstu.

Kristinina i Azrina priča o ljepoti jedinstvena je i po tome što su obje za saveznike svoje ljepote odabrale Merz Spezial proizvode.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here