Lak za nokte u stilu Meghan Markle i Kate Middleton

0

Otklonimo tračeve o kraljevskom protokolu: vojvotkinje Kate i Meghan slobodno mogu nositi bilo koju nijansu laka za nokte. „Ne postoji stvarni protokol o tamnom laku za nokte”, rekao je kraljevski dopisnik Omid Scobie u intervjuu iz 2018. godine. “Radi se samo o tome da izgledate prikladno.“

Ovim se stalo na kraj tračevima da žene iz kraljevske porodice mogu nositi samo nijanse poput kraljicinog omiljenog laka, blijedorozog Essie Ballet Slippers (nijansa koju njezino veličanstvo redovito nosi od 1989. godine). Vjerovatno iz poštovanja prema tronu i presedanu koji je kraljica postavila, žene u porodici obično teže svjetlijim nijansama laka, ali nema pravila protiv drugih nijansi.

Kraljevska porodica ima tendenciju da daje prednost prozirnim, neutralnim nijansama na kraćim noktima. To je super klasičan izgled koji uvijek izgleda odmjereno i kraljevski primjereno. Iako smo svi čuli tračeve o pravilima, znamo da su kraljevski nokti uvijek lijepi i savršeno njegovani.

Kateini i Meghanini nokti bili su predmet nekih kontroverzi: Dok je bila na kraljevskoj turneji po Indiji 2016. godine, vojvotkinja od Cambridgea dobila je kritiku zbog toga što nije imala pedikuru, dok je, sa druge strane, 2018. godine Meghanin tamni manikir na British Fashion Awards smatran kršenjem protokola. Poznato je da Kate i Meghan favoriziraju providne, neutralne nijanse poput svijetloružičaste, providne bijele ili providne breskvaste nijanse. Ipak, obe su više puta nosile tamnu manikuru i pedikuru poput crne i tamnocrvene.

Kate, uglavnom, na rukama ne nosi lak ili nosi providni lak za svakodnevni izgled – iako su nokti uvijek besprijekorno njegovani. Mnogi su na dan vjenčanja 2011. mislili da je za nokte Ballet Slippers, no kasnije je otkriveno da se odlučila za prilagođenu mješavinu Essie Allure i Bourjois So Laque u nijansi Rose Lounge.

Meghan je mnogo sklonija eksperimentiranju s bojama lakova u svakodnevnom životu; čak je povela i supruga, princa Harryja na njenu pedikuru. Za naslovnicu Vanity Faira iz 2017. godine – što mnogi smatraju prvim službenim korakom na glavnu pozornicu kao kraljevska djevojka – Meghan je nosila Rimmelov gel lak Ivory Tower.  Za svoje prve solo angažmane s kraljicom ubrzo nakon vjenčanja 2018. godine, stručnjaci su mislili da nosi mješavinu Marshmallow i Mademoiselle Essie lakova. Iako spomenuta tamna nijansa koju je iste godine nosila na British Fashion Awards nikada nije službeno potvrđena, nijansa poput Black Cherry Toma Forda je slična. Kad su ona i Harry prvi put u javnost izašli sa svojim sinom Archiejem Mountbatten-Windsorom, 2019. godine, nagađalo se da je Meghan ponovno nosila Essie, ovog puta u nijansi Limo-Scene.

Kao i Kate prije nje, u početku se smatralo da je i Meghan na rukama nosila Ballet Slippers za svoje vjenčanje 2018., ali prošlog ljeta potvrđeno je da se DryBy London pobrinuo za manikuru i pedikuru vojvotkinje od Sussexa, koristeći proizvode CND Shellac. Na rukama joj je bio jedan sloj Unmasked s dva sloja Negligeea na vrhu, a na nogama dva sloja Cashmere Wrapa.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here