HomeLjepotaDa li je moguće da imam duge trepavice i kako?

Da li je moguće da imam duge trepavice i kako?

Slijedite naše savjete i jednostavne kućne pripravke kako biste dobili gušće i duže trepavice bez prevelikog troška 🙂

Budite pažljivi pri čišćenju kapaka i trepavica

Umjesto da energično skidate svoj make up, nježno umasirajte kokosovo ulje na kapke i trepavice, a zatim ulje i šminku obrišite vatom. Nećete samo ukloniti šminku, već ćete i hidratizirati područje.

Izbjegavajte svakodnevno šminkanje očiju

Šminka i maskara za oči mogu isušiti vaše trepavice i iritirati oči. Vodootporna maskara vam može posebno naštetiti jer je potrebno više vremena za skidanje. Trljanje i povlačenje trepavica može ih oštetiti ili čak iščupati.

Masirajte kapke

Masiranje kapaka blagim pritiskom sa ili bez ulja (kao što je kokosovo ulje) može pospješiti rast trepavica, kao i hidrirati kapke i trepavice ako koristite ulje.

Nanesite tople obloge na kapke

Tople obloge mogu odčepiti pore i dubinski očistiti kapke i liniju trepavica.

Nanesite ulja za rast dlaka

Ricinusovo ulje, ulje cedrovine, kokosovo ulje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, ulje jojobe i marokansko arganovo ulje korisni su za poticanje rasta trepavica.

Pijte zeleni čaj

Pijenje zelenog čaja korisno je za vaše cjelokupno zdravlje. Flavonoidi u zelenom čaju pomoći će potaknuti rast trepavica.

Nanesite aloe veru

Nanesite aloa veru na trepavice prije spavanja. Ostavite je preko noći, a zatim isperite ujutro. Aloe vera gel će poboljšati rast vaših trepavica i pomoći će im da ojačaju.

Jedite luk i bijeli luk

Ako vam ne smeta loš zadah, trebali biste jesti luk i bijeli luk za duže trepavice. Naučno je dokazano da konzumiranje obilnih količina luka i bijelog luka može pomoći ubrzanom rastu kose.

Nanesite vazelin

Nanesite vazelin na trepavice prije spavanja. Ujutro operite vazelin sredstvom za čišćenje lica. Vazelin hidrira vaše trepavice što sprječava njihovo lomljenje i ispadanje. Ovo će produžiti životni ciklus svake trepavice, što rezultira gušćim i dužim trepavicama.

Koristite limunovu koru

Maslinovo ulje štiti, produžuje i održava trepavice. Kore limuna imaju prirodna antiseptička i antimikrobna svojstva. Namočite limunove kore u maslinovom ulju kako biste napravili vlastiti, potpuno prirodni serum za trepavice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE