Maskara i problemi, riješite ih se!

0

Skoro svi vole maskare. Iako volimo kad poveća volumen naših trepavica, nekad je izbjegavamo koristiti zbog grudvica, iritacije ili mrljanja. 

Ispadanje i mrljanje maskare

Ako imate problem s maskarama koje ostaju na kapcima i obrvima, kupujte maskare koje imaju formulu koje dugo traju, i koje imaju silikone ili minerale koje brže suše maskaru. Ako imate nemirne ruke, nanesite beauty blendere između trepavica i kože dok nanosite maskaru.

Tvrde trepavice

To je inače znak suhih trepavica. Uzmite maskaru s formulom koja ima sastojke za prirodno kondicioniranje, koje kombinuju organsko palmino ulje, aloe veru i ekstrakte suncokreta. Rezultat će biti punije i tamnije trepavice.

Ljuspice

Maskare koje imaju veću koncentraciju voska i ulja bolje prijanjaju na prirodnu dlaku, zbog čega su manje šanse neželjenog pigmenta na licu. Za bolje rezultate, nanesite jedan sloj i pričekajte dok trepavice ne postanu ljepljive (ne mokre) i onda nanesite drugi sloj.

Maskara koja spada

Vodootporne maskare su dobre za partije na bazenu, ali se teško skidaju i nisu dobre za svakodnevnu upotrebu. Umjesto toga, uzmite maskare koje će ostati na trepavicama čitav dan, koje sadrže sastojke poput pčelinjeg voska i parafina. Dovoljan će biti samo jedan sloj. 

Iritacija 

Ako imate osjetljive oči, najbolji izbor su hipoalergenske maskare. Izbjegavajte one sa svjetlijom tintom, jer će boje u njima iziritirati vaše oko i područje oko očiju. 

Pretamna maska

Ako ste svijetli imate svijetlu dlaku, preskočite crnu maskaru. Uzmite primer s tintom, njegova formula ima mješavinu smeđe boje i uklopit će se s vašim prirodnim trepavicama.

Grudvice

Ako imate problem s grudvicama od maskare, savjetujemo da odaberete maskare s formulom za hidrataciju i koja će se lijepo nanositi na trepavice. U ovom slučaju ključne su četkice. Trik koji možete upotrijebiti je da lagano mrdate četkicu lijevo-desno dok nanosite.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here