HomeLifestyleSavjeti kako da zaštitite svoje usne od hladnoće i vjetra

Savjeti kako da zaštitite svoje usne od hladnoće i vjetra

Ovih 6 jednostavnih savjeta pomoći će vam da zaštitite usne u toku zime. 

Hladni period godine može biti veoma oštar. Kad nastane zimska sezona, mijenjamo rutinu njegovanja lica. Ali često zaboravimo na usne. Zato za vas imamo 6 jednostavnih savjeta koje trebate uvijek imati na umu ako vam se suše usne ili pucaju. 

Prije svega najbitnije je da ne ližete usne. To je navika koju radimo nesvjesno, ali ona se povećava u toku zime, jer nam u trenutku pomaže kod suhoće usana. To vam više šteti nego što pomaže, oblizivanje usana brže dovodi do isušivanja i pucanja.

Uvijek držite labelo pri ruci. Najbolje je koristiti labelo s vazelinom, da biste zaštitili ili izliječili usne od guljenja i pucanja. Vazelin u labelu zadržava vlažnost i služi kao neki vid membrane. Ako možete, nabavite karmin ili labelo bez parabena. 

Iskoristite svojstva bademovog ulja. Ono ima super-hidratantna svojstva, obogaćeno je vitaminima A i E. Savjetujemo da ga mažete na usne preko noći. 

Ostanite hidratizirani. Nije tajna da pijemo manje vode u toku zime. To je jedan od razloga zašto naša koža i usne postaju suhi. Najbolje je da pijete 7-8 čaša vode dnevno. 

Eksfoliranje je ključno za održavanje mekanih usana. Eksfoliranje je, nažalost, kod mnogih često zapostavljeni korak njege usana. Ono vam može pomoći da poboljšate izgled i osjećaj usana. Napravite glatku pastu od topljenog masla i šećera, pomiješajte i smokrite četkicu za zube toplom vodom. Laganim, kružnim pokretima, skinite mrtvu kožu s usana i dobro ih namažite labelom ili kremom za usne. Radite ovo jednom sedmično prije spavanja.

Ne zaboravite labela ili kremu sa zaštitom od sunca. Ako izlazite, koristite labelo s SPF-om.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE