Kako njegovati kožu nakon tretmana lica?

0

Tretmani za lice mogu učiniti čuda za vašu kožu. Čiste kožu duboko i uklanjaju nečistoće, a uz malo pilinga i masaže lica, koža je osvježena i obnovljena.

Ali bez pravilne brige nakon tretmana, vrijeme i novac koji se u ložili mogli bi biti uzalud. Efekat poslije tretmana činit će vašu kožu osvježenom do 3 dana poslije. Ali šta kasnije?

Da biste održali after-tretmantski efekat evo šta trebate učiniti.

Unutrašnje hidriranje

Kad je u pitanju vaša koža, hidriranje tijela je ključ gotovo svega. Bilo koji dan, hidriranje pomaže ćelijama kože da efikasno funkcioniše; pomaže da se riješite toksina i daje vam sjajnu kožu. Iako će dobar tretman učiniti da koža bude hidrirana, nastavite piti oko 2 litra vode dnevno.

Hidratiziranje

Ako je tretman uključivao piling, zapamtite da se otklanjaju slojevi mrtvih ćelija s površine kože. Zajedno s tim slojem skidaju se i prirodna ulja koja štite kožu. Pored hidriranja kože, bitno je uzeti i nježniju kremu za hidrataciju koja će nadomjestiti i zadržati vlažnost u koži.

Budite nježni

Nakon tretmana vaša koža može biti osjetljiva. Iz tog je razloga bitno koristiti blage proizvode. Nakon čišćenja nije potrebno koristiti oštre proizvode, a oni svakako mogu izazvati blage iritacije. Pored toga, kad perete lice u toku dana koristite mlaku vodu i tapkajte peškirom da osušite.

Koristite svježu jastučnicu i čiste peškire

Lice je vrlo osjetljivo, a tretmani otvaraju pore, zbog čega se prljavština i masnoća s jastuka ulazi u pore i začepljuje ih dok spavate. Isto vrijedi i za peškire ili bilo šta drugo što dolazi u direktan dodir s vašim licem na duže vremena.

Slušajte savjete i upute stručnjaka

Zavisno od tretmana koji ste radili i unikatnih karakteristika vaše kože, estetičar će vam dati upute šta raditi nakon tretmana. Pored toga, mogu vam dati preporuke određenih proizvoda koje možete ubaciti u rutinu svakodnevne njege ili neke savjete o načinu života.

Sredstvo Clinisept+ Procedure Aftercare čisti, umiruje i njeguje kožu. Sadrži najnoviju tehnologiju koja se temelji na hipoklorastoj kiselini kako bi omogućilo profesionalnu razinu antimikrobne zaštite bez boli ili iritacije. Procedure Aftercare pruža optimalne uvjete za oporavak kože:

  • čišćenje antimikrobnom metodom
  • pH vrijednost neutralna za kožu
  • ne uzrokuje iritaciju
  • nije citotoksično
  • dermatološki ispitano
  • ne sadrži alkohol

Sredstvo Clinisept+ Procedure Aftercare prikladno je za korištenje na normalnoj i osjetljivoj koži. Uvoznik i distrubuter ovog proizvoda za Bosnu i Hercegovinu: Ofarm-cosmetics d.o.o. Cazin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here