HomeLifestyleOdlične ideje za frizure na plaži

Odlične ideje za frizure na plaži

Planirate zabavnu jednodnevnu posjetu plaži ili odmor? Vjerovatno već smišljate koju frizuru možete napraviti, a da izdrži sunce, vjetar i vodu. 

Bez obzira koju dužinu kose imate – kratku, srednju, dugu, pravu, kovrdžavu ili valovitu – sigurno želite da vam ne pada po licu, da se ne mrsi i oštećuje. Pogledajte ovih nekoliko frizura i možda baš nađete neku koja se vama sviđa. 

Riblja pletenica – Idealna je za ljeto, pogotovo ako imate balayage! 

Bantu čvorovi – Štite vašu kosu, praktični su i izgledaju preslatko. 

Okeanske šnale – Volite školjke i morske ukrase? Evo jedne divne frizure za vas.

Visoki kovrdžavi rep – Odlična frizura ako vam je vruće, a još bolja ako imate kraću i kovrdžavu kosu. 

Duge pletenice – Ako volite pustiti kosu, ali ne volite čvorove, isprobajte ovaj stil pletenica. Pored toga zaštitit će vašu kosu od valova i vjetrova. 

Twin pletenice s repom – Ove predivne pletenice pristaju i kratkoj i dužoj kosi. Možete ih isplesti do kraja ili samo do vrata i onda pustiti kosu. 

Twin pletenice s pundžom – Evo još jednog načina da napravite pletenice. Počnite plesti od vrata prema vrhu glave i napravite pundže na vrhu. 

Marama za kosu u boji – Unesite malo boje uz pomoć svijetle, raznobojne marame. Može biti i jednobojna i jednostavna kao na slici, ali prije svega čuvat će vašu kosu s lica tako da se ne morate boriti s kosom u toku vrućih ljetnih dana. 

Pletenice sa strane – Bez obzira da li volite rep ili pundžu, sa strane ispletite manje pletenice da date vašoj kosi malo zabave. Odlične su i ako želite pokazati boju kose.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE