HomeLjepotaImana Šakonjić: Hemijski piling– tretman koji je popularan tokom cijele godine

Imana Šakonjić: Hemijski piling– tretman koji je popularan tokom cijele godine

Imana Šakonjić vlasnica je firme Ofarm Cosmetix koja uvozi 5 brendova za BiH, a koriste se u kozmetičkim salonima. Vlasnica je salona „Beauty La Visage“ koji se nalazi u Cazinu, te za tretmane koristi kozmetiku koju uvozi i na taj način dokazuje kvalitetu proizvoda. 

U salonu možete izabrati tretmane lica prema tipu kože i potrebi, možete za sebe odvojiti vrijeme i uživati u relax masažama. Također, nude usluge depilacija, pedikure, oblikovanje obrva i tretmani trepavica.

Ono što Imana izdvaja za naš portal i naše čitatelje su hemijski pilinzi. Hemijski pilinzi se mogu raditi tokom cijele godine, te ih to čini jednim od popularnijih tretmana koje žene koriste. 

Žene sa problematičnom kožom najčešće se odlučuju za ovaj tretman, koristi se još i kod kože sa proširenim porama i ožiljcima, hiperpigmentacijom, te kod problema sa borama. 

U ponudi postoji više tipova hemijskih pilinga, te se oni biraju po tipu kože i potrebi. 

Svaka žena može raditi ovaj tretman, jer se s njim čisti površinski sloj kože, s tim da se nakon tretmana koža krene perutati. Nakon što se lice isperuta, nova koža dođe do izražaja gdje se vidi lijepo i čisto lice. 

Tokom godine se preporučuje 4-6 tretmana kod osoba koje žele održavati balans kože, a one žene koje imaju problematičnu kožu njima se preporučuje više tretmana. Takva koža zahtjeva tretmane svakih 10 dana dok se koža ne regenerira. Ovaj tretman je jedan od traženijih tretmana, jer sa njim su rezultati zagarantovani. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE