Dermedic proizvodi: vaš saveznik tokom menopauze!

0

Menopauza, prirodna faza života u životu svake žene, donosi mnoštvo promjena u tijelu. Dok većina povezuje menopauzu s hormonalnim promjenama, važno je ne zanemariti uticaj koji ona može imati na kožu i kosu, odnosno vlasište. Dermedic je jedan od  vodećih brendova za njegu kože, razumije jedinstvene izazove s kojima se žene suočavaju tokom ovog prijelaznog razdoblja. Zato s ponosom predstavljamo Oilage liniju za njegu kože, od Dermedica, dizajniranu posebno za potrebe kože u menopauzi, te Capilarte liniju namijenjenu različitim problemima s vlasištem.

Tokom menopauze, hormonalne promjene mogu dovesti do raznih problema s kožom, uključujući suhoću, stanjivanje, gubitak elastičnosti i povećanu osjetljivost. Dodatno, veoma čest problem je i stanjena kosa, koja pojačano opada. Ove promjene mogu imati značajan uticaj na ženino samopouzdanje i opću dobrobit. Prepoznajući potrebu za učinkovitim rješenjima za njegu kože prilagođenima koži u menopauzi, Dermedic je razvio linije s fokusom na pomlađivanje, hidrataciju i cjelokupno zdravlje kože i kose.

 

Dermedic formulacije pažljivo su osmišljene za borbu protiv specifičnih izazova s kojima se suočava koža u menopauzi. Svaki proizvod prožet je visokokvalitetnim sastojcima poznatim po svojim hranjivim i regenerativnim svojstvima. Kombinirajući znanstvena istraživanja s prirodnom dobrotom, Dermedic nudi poseban pristup njezi kože koji podržava žene u ovoj transformativnoj životnoj fazi.

Jedna od ključnih briga tokom menopauze je suha i dehidrirana koža. Dermedic Oilage obnavljajuća noćna krema obogaćena hijaluronskom kiselinom, pruža intenzivnu hidrataciju, zapunjuje kožu i smanjuje pojavu sitnih linija i bora. Njegova lagana formula se brzo upija, ostavljajući kožu osvježenom i revitaliziranom. Jedinstveni kompleks TriOleum® koji se sastoji od tri ulja: soja, avokado, noćurak, inverzno djeluje na starenje kože tako što stimulira sintezu kolagena i elastina, jačajući intracelularne veze, hrani i regenerira kožu, usporava znakove starenja – neutrališe slobodne radikale prevenirajući oksidaciju ćelijskih lipida, te Anti-Pollution formula: štiti kožu od štetnih uticaja polutanata iz okoliša i stimulira zaštitne funkcije epidermisa

Drugi uobičajeni problem s kojim se susreću žene u menopauzi je gubitak elastičnosti kože. Dermedic proizvodi za učvršćivanje, formulirani s sastojcima koji potiču sintezu kolagena i antioksidansima, pomažu poboljšati elastičnost, čvrstoću i otpornost kože. Redovita upotreba ovih proizvoda vraća mladenački izgled, samopouzdanje i sjaj. Proizvod sa izuzetnim svojstvima i sa 89,6% sastojaka prirodnog porijekla je Dermedic Oilage antioksidativni serum koji uz TriOleum kompleks ulja sadrži i ulja argana, masline i badema pruža dodatnu zaštitu i njegu kože.

Osjetljiva koža također je česta briga tokom menopauze. Dermedic Oilage njegujuća dnevna krema i Oilage koncentrirana krema protiv bora za područje oko očiju su posebno formulisane sa sastojcima poput hijaluronske kiseline, vitamina E, fitoskvalana, betaina, alantoina koji će pružiti adekvatnu njegu osjetljive kože.

Nijedna njega ne bi bila kompletna bez adekvatnog sredstva za čišćenje lica, pa tako iz Oilage linije imamo Oilage uljani sindet koji je izuzetno nježan i efikasan u čišćenju lica i uklanjanju nečistoća.

Ni opadanje kose više nije tabu uz našu jedinstvenu Capilarte liniju, te posebno ističemo Capilarte Tretman za stimuliranje rasta kose, šampon i serum, koji smanjuju gubitak kose, stimuliraju rast nove, jače dlake, te povećavaju volumen kose. Pravilna njega vlasišta je ključna za održavanje dobrog stanja kose, a i na podizanje raspoloženja i samopouzdanja.

U Dermedicu razumijemo da je menopauza duboko osobno putovanje. Vjerujemo da se svaka žena zaslužuje osjećati lijepo i samouvjereno u svojoj koži, bez obzira na godine i izazove s kojima se suočava. Zato smo osmislili Dermedic Oilage, liniju proizvoda kreiranu za podršku i poboljšanje prirodne ljepote kože u menopauzi.

Doživite transformativnu snagu Dermedica i prihvatite svoje putovanje kroz menopauzu graciozno i sa samopouzdanjem. Otkrijte cijeli asortiman Dermedic proizvoda na Dermedic BiH društvenim mrežama i bolje opremljenim apotekama/ljekarnama, napravite prvi korak prema zdravijoj, blistavoj koži i kosi!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here