Milica Trujić: Šminkanje mi je oduvijek bio hobi, a onda i redovan posao

0

Prekrivanje starih ne tako dobrih radova je izazov za šminkera.

Nedostaci trajne šminke mogu varirati od nepravilno oblikovanih obrva, nesrazmjernih usana do neujednačene boje ili loše izvedenih linija očiju. Ovi nedostaci mogu biti estetski problematični i uticati na samopouzdanje osobe koja je prošla kroz postupak trajne šminke. Srećom, postoje rješenja za prekrivanje ovih nedostataka i postizanje željenog izgleda. Jedan od načina za prekrivanje nedostataka kod trajne šminke je korekcija boje i oblika.

Recite nam nešto o sebi

Moje ime je Milica Trujic, rodjena sam u Boru, srednju medicinsku školu sam završila u Vranju i Filozofski fakultet odsek Psihologija u Nišu. Imam dvoje dece, udata sam i trenutno živim i radim u Vranju.

Kako ste odlučili ući u svijet beauty industrije?

U svet beauty industrije sam ušla odmah nakon diplomiranja, još 2013.godine. Šminkanje je oduvek bilo moj hobi , pa sam tada imala konačno vremena da mu se malo više posvetim. Tako sam i počela- kao profesionalni šminker. Medjutim, stvari su se tako posložile da sam se sve više interesovala za tu oblast, usavršavala sam razne tehnike šminkanja i trajneš, tako da mi je to sada glavno zanimanje.

Trajna šminka je postala trend, na koji način Vi radite, kao cijeli taj proces funkcioniše?

Trajna šminka jeste doživela svoju ekspanziju poslednjih godina od kako su tehnike postale veoma prirodne i svakodnevno “nosive”. Ja tome pristupam veoma ozbiljno, osim što je nešto trenutni trend, jako je bitno imati na umu i da je to nešto što ćete nositi godinama, pa se pre svega, mora uzeti u obzir proporcija i anatomija lica. Proces započinje upoznavanjem sa klijentom uz kraći razgovor o eventualnim željama, očekivanjima i realnim mogućnostima. Zatom se precizno i detaljno “uzimaju mere” , odnosno vrši se mapiranje lica. Nakon usaglašavanja oko oblika, pristupa se samom radu, odnosno senčenju date regije.

Koje usluge nudite i šta klijentice mogu očekivati u Vašem salonu?

Od usluga trajne šminke, to su trajna šminka obrva, oka i trajna šminka usana. Klijenti mogu očekivati maximalno angažovanje u toku tretmana kao i visok kvalitet usluge. Strogo se vodi računa o higijeni, kao i o svim detaljima.

Imate li neke izazovne situacije i kako ih prevazilazite?

Što se tiče izazovnih situacija- uglavnom je to prekrivanje starih, ne tako dobrih radova. To je uvek najveći izazov, jer neko je već imao loše iskustvo, a na vama je da popravite utisak. Tu se najviše trudim da postignem najbolje moguće, ali nekad , na žalost, šteta je nepopravljiva, pa klijent mora prvo da uradi skidanje tog starog rada.

U kojem pravcu ćete se dalje razvijati i kakvi su Vam planovi?

Imam puno planova i nadam se da ću uspeti veći deo da realizujem. Trudim se da uvek idem u pravcu rasta i razvoja i novih dostignuća, tako da će moj fokus biti na dodatnim usavršavanjima, napretku i nekim novim izazovima, sa kojima do sada nisam imala iskustva.

Koja usluga je najtraženija u dijelu trajne šminke i zašto je to tako?

Najtraženija usluga je definitivno mikropigmentacija obrva. Obrve su važan deo na našem licu, takozvani “okvir” lica, tako da one mogu mnogo da doprinesu lepšem i boljem izgledu. Rešavaju se razni nedostaci, koriguje se loš oblik, dobrim pozicioniranjem se šak može i vizielno podići oko, ali i ceo tonus lica. Ko nema svojih prirodnih dlaka, njemu je trajna šminka obrva prosto neophodna, tako da verujem da se zato klijenti i najviše odlučuju za tu uslugu jer nije luksuz već potreba.

Koji savjet biste dali našim čitateljima?

Moje klijente bih posavetovala da uvek vode računa o tome kome se prepuštaju kada se odluče za neki tretman. Kao što smo malopre rekli, trajna šminka je jako zastupljena, ali u moru različitih artista ima nažalost i onih nestručnih. Jako je važno da znate da li je vaš artist dovoljno edukovan, kompetentan i da li ima dovoljno iskustva. Bitno je i sa kakvim materijalima radi, kao i da li vodi računa o higijeni. Trajna šminka je izuzetno ozbiljan i odgovoran posao, pa tako i klijenti treba da pristupe tome. Za sebe uvek birajte najbolje !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here